Ми у Facebook
06.06.2013, 10:50

На Сарненщині споживачі платитимуть менше за тепло

Завдяки модернізації котельні комунального підприємства «Сарнитеплосервіс» вдалося повністю відмовитись від газу і заощадити 877 тисяч гривень.

Торік на придбання та монтаж трьох твердопаливних котлів витратили 639 тисяч гривень. Модернізація котельні окупилася за один опалювальний сезон. А агрегати рівненського виробника дозволили заощадити 877 тисяч гривень, оскільки в котельні повністю відмовитися від газу.

Імпортний енергоресурс замінили торфобрикетом, дровами та відходами деревини вже на двох із трьох котелень. Завдяки місцевій сировині вже цьогоріч вдасться знизити тарифи з теплопостачання на 5-6 відсотків, повідомляє прес-служба Рівненської облдержадміністрації.

На Рівненщині школи заощаджують на опаленні

Водночас, збиткове комунальне підприємство, яке роками було в аутсайдерах за рівнем розрахунку за спожитий газ, нині стало більш енергонезалежним і вчасно сплачує за використане блакитне паливо. Більше того, гроші, заощаджені в результаті переходу на альтернативу, й надалі спрямовуватимуть на енергоощадні проекти. Так, готуючись до нового опалювального сезону, газові котли замінять твердопаливними ще й на другій котельні КП «Сарнитеплосервіс».

На Рівненщині в енергонезалежність інвестують гроші з бюджетів різних рівнів, а комунальники витрачають на переоснащення власні кошти. Таким чином, в області 3,5 відсотка від загального споживання енергоресурсу вже вдалося замінити альтернативним паливом. Цей показник – один із кращих в Україні.





На правах реклами