Ми у Facebook
10.06.2013, 14:20

На Рівненщині 80 посадовців лісової охорони відповідатимуть перед законом

За п’ять місяців цього року в області прокуратура виявила лісопорушень, збитки від яких склали 100 тисяч гривень.
Про це порталу OGO.ua повідомили з прес-служби прокуратури Рівненської області.

Тим часом, діяльність працівників державної лісової охорони щодо дієвого контролю за збереженням лісових ресурсів залишається малоефективною та потребує суттєвого покращання.

Так прокурори Гощанського, Дубровицького, Здолбунівського, Корецького, Рокитнівського, Сарненського районів, Острозький міжрайонний виявили у діяльності держспецлісгоспів ряд недоліків і прорахунків, серед яких - неналежна охорона лісу, несвоєчасне виявлення лісопорушень, недотримання Правил пожежної безпеки в лісах. На такі порушення прокурори відреагували, внісши керівникам держспецлісгопів подання.

Зокрема, прокурор Костопільського району встановив, що інженер з охорони і захисту лісу ДП СЛАП «Костопільський держспецлісгосп» склав протокол про адміністративні правопорушення за фактом вчинення двома громадянами незаконної порубки 16 дерев сосни, однак не вжив заходів до стягнення з порушників 1300 гривень шкоди, заподіяної довкіллю. За результатами внесеного прокурором подання лісника притягнуто до дисциплінарної відповідальності, збитки, завдані лісопопорушенням, повністю відшкодовано.

Так само лише після втручання Рівненської міжрайонної прокуратури з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері та розгляду внесеного нею документа реагування посадові особи ДП «Зарічненське лісове господарство» сплатили до бюджету 5 тисяч гривень шкоди, завданої незаконним вирубуванням та пошкодженням дерев і чагарників.

Встановили випадки, коли ті, хто мав би захищати ліси від знищення, самі скоюють правопорушення. Для прикладу, трьох майстрів лісу Державна екологічна інспекція притягнула в області до адміністративної відповідальності за ст. 65 КУпАП за вчинення незаконних рубок дерев на території Мирогощанського лісництва.

Всього з початку року за результатами розгляду документів прокурорського реагування до відповідальності притягнули 80 посадових осіб лісової охорони, вже відшкодовано до бюджету більше 30 тисяч гривень. Робота на цьому напрямі триває.





На правах реклами