Ми у Facebook
10.06.2013, 16:02

На дорогах Рівненщини обмежили рух вантажівок

Із 27 травня фурам загальною вагою понад 24 тонни заборонено рухатися дорогами загального користування у період із 6 до 23 години.
Аби зберегти автомагістралі та не витрачати бюджетні гроші на їх ремонт, на Рівненщині з 27 травня обмежили проїзд великовагового транспорту. Так, у період з 6 до 23 години фурам загальною вагою понад 24 тонни заборонено рухатися дорогами загального користування. Перестояти вони можуть у 33-х спеціально облаштованих місцях вздовж автодороги Київ-Чоп.

Про це повідомили у прес-службі Рівненської ОДА.

Водночас на території області працює два пункти габаритно-вагового контролю. Один із них, стаціонарний, знаходиться на автомобільній дорозі Київ-Чоп при в’їзді з Львівської області. Він відстежує рух вантажівок цілодобово. Тим часом місце розташування ще одного, пересувного, визначають за спеціальним графіком. З початку року фахівці зважили більше 10 тисяч вантажівок. Порушників, які руйнували дорожнє полотно перевантаженими фурами, оштрафували. Так, із початку року вони сплатили до бюджетів різних рівнів більше 120 тисяч гривень.

У спеку в Україні обмежать рух вантажівок

Нагадаємо, наразі Уряд розробляє законопроект, який істотно збільшить штрафи за перевантажений транспорт. Також Прем’єр-міністр України Микола Азаров поставив завдання упродовж 2013-2014 років на всіх основних транзитних магістралях встановити автоматичні пункти вагового контролю, оскільки, за результатами перевірок, понад 80 відсотків великотоннажного транспорту рухається українськими дорогами із значним перевищенням допустимого навантаження на вісь, що призводить до швидкого руйнування автополотна.





На правах реклами