Ми у Facebook
18.06.2013, 20:48

Конкурс бізнес-планів для молоді: імена переможців названо!

Кілька десятків молодих людей з усієї області зібрались у вівторок для захисту проектів на обласному конкурсі, який проводить управління у справах молоді та спорту облдержадміністрації спільно з Молодіжною громадською організацією “Молодіжний центр праці Спеціаліст”. Дізнайтесь імена переможців!
Вже 14 рік поспіль обласний конкурс бізнес-планів підприємницької діяльності збирає молодь, яка хоче донести важливість своєї ідеї та отримати реальну допомогу для втілення свого проекту в життя.

Конкурс проводився у двох номінаціях: “Кращий бізнес-проект” та “Кращий соціальний проект”. Основними критеріями оцінювання були відповідність проекту структурі бізнес-плану, наявність чіткого фінансового обгрунтування проекту, створення нових робочих місць для молоді, оригінальність ідеї та суспільна корисність реалізації проекту.

Переможців визначали під час публічного захисту проектів. Відбувся він у стінах облдержадміністрації. А оцінювали роботи представники державних установ, фахівці з питань підприємництва, бізнесу, інновацій, банківської справи та викладачі кафедри документознавства та інформаційної діяльності Національного університету “Острозька академія”. Вони поставили конкурсантам чимало каверзних запитань, змусивши їх неабияк попрактикуватись у публічному відстоюванні власного задуму. Втім, ці навички, безумовно, знадобляться кожному у повсякденній діяльності — не лише під час реалізації проектів, а й загалом у житті.



Бізнесові проекти учасників конкурсу передбачали, приміром, відкриття
хлібопекарні, надання юридичних послуг і навіть створення у Рівному рок-кафе. А серед тем проектів соціальних – відновлення традиції книгочитання, виховання мовної культури та проведення регіонального фестивалю соціальних проектів.



З-поміж проектів були як такі, що існують поки що лише на рівні бізнес-плану, так і задуми, які їхні автори вже реалізовують у житті. А відтак – уже можуть порівнювати ідеї, прописані раніше в бізнес-плані, з нинішніми реаліями їх втілення. Прикметним у цьому зв’язку виглядав момент, коли один з учаснків відразу після захисту свого проекту відпросився у присутніх на ділову зустріч – бізнес зволікань не терпить!



– Цьогорічні проекти вражають своєю різноманітністю, – ділиться враженнями співорганізатор конкурсу, керівник Молодіжної громадської організації “Молодіжний центр праці Спеціаліст” Наталія САВЕНКО. – Бізнесові проекти зовсім не схожі на ті, що були у попередні роки. Також мене, як члена журі, тішить можливість втілення цих проектів у життя.



А перемогу за результатами обговорення експертної комісії вибороли:
Номінація “Кращий бізнес-проект”:
І місце — Миронець Василь, проект “Надання фотопослуг населенню”.
ІІ місце — Кліпчар Інна, проект “Надання фінансових консультацій”.
ІІІ місце — Шлихтюк Ольга, проект “Відкриття велоклубу “Велобест”.

Конкурс соціальних проектів: у Рівному заради боротьби з курінням спалять автобус?

Номінація “Кращий соціальний проект”:
І місце — Тимощук Анатолій, Бородій Сергій проект “Вибір за тобою” (проект проти шкідливих звичок серед школярів Острозького району).
ІІ місце — Федорчук Юлія, Химера Марія, проект “Оснащення спортивного майданчика “Титанік”.
ІІІ місце — Бондарчук Ірина, Маняк Аліна, проект “Купальська традиція — частина української душі”.

"Бізнесова кухня" - уроки бізнесових ідей від успішних рівнян

Додаткової відзнаки були удостоєні Шкрібляк Ольга та Дмитерчук Тетяна за проект “То не козак, що не думає отаманом бути”. А всі учасники конкурсу також отримали заохочувальні призи.

Автори кращих бізнес-планів будуть включені до кадрового резерву кращих підприємств Рівного. Фіналісти матимуть можливість отримати фінансову підтримку від потенційних інвесторів на реалізацію своїх проектів у наступному за конкурсним році. А їхні роботи передаються на участь у Всеукраїнському конкурсі бізнес-планів підприємницької діяльності серед молоді , що відбудеться незабаром у Києві.





На правах реклами