Ми у Facebook
02.07.2013, 10:27

Звіряче зґвалтування на Миколаївщині: люди штурмом взяли райвідділ міліції [Фото+Відео]

З вимогою притягнути до відповідальності ґвалтівників люди у селищі Врадіївка на Миколаївщині влаштували штурм місцевого райвідділу міліції. Уночі там розпочалася справжня війна зі стріляниною, сльозогінним газом, петардами і пляшками із запальною сумішшю.
Така реакція людей викликана страшною подією, яка сталася ввечері 27 червня. Як розповідає потерпіла, троє осіб, у тому числі двоє працівників міліції, вивезли її в лісосмугу за 6 км від Врадіївки, жорстоко побили і зґвалтували. За словами постраждалої, водій таксі участі у зґвалтуванні не брав, однак був найбільш витонченим у побитті - бив її по голові навіть у той момент, коли її ґвалтували.

Лікарі діагностували у потерпілої відкритий перелом черепа в декількох місцях, численні рвані рани обличчя - верхня губа була практично відірвана і висіла на клапті - п'ять глибоких різаних ран голови, удари і синці. Дівчину вже двічі оперували: відкачували кров, видаляли кров'яні згустки, витягували осколки кісток черепа з головного мозку. У майбутньому її чекає ще кілька операцій.



У неділю ввечері мешканці Врадіївки вийшли на акцію протесту. Понад 300 людей щільним кільцем оточили будівлю районного суду, в якому розглядалося клопотання про застосування запобіжного заходу стосовно підозрюваних осіб. Люди вимагали, щоб взяли під варту третього кривдника, на якого вказала потерпіла, - старшого лейтенанта міліції Євгена Дрижака. В його алібі, про яке розповідають у міліції, місцеві жителі не вірять. Мешканці напали на автозак і закидали камінням будівлю суду.







До розгніваного натовпу вийшов очільник місцевої міліції, але слухати пояснень люди не стали. Тож коли головний міліціонер Врадіївки пішов, райвідділ вирішили взяти штурмом.

Озброєні міліціонери, що були у приміщенні, почали захищатись і застосували сльозогінний газ. Після газової атаки "швидка" забрала кількох людей. Саме після цього обурений натовп і розтрощив райвідділок.



Станом на 23:50 натовп порівняно заспокоївся, лише іноді в бік райвідділу летять петарди та в черговий раз запустили пляшку із запальною сумішшю, підпаливши райвідділок. Люди налаштовані рішуче, кажуть, що стоятимуть не лише всю ніч, а й надалі, допоки третього фігуранта не візьмуть під варту.

За фактом нападу на Врадіївський райвідділ міліції розпочато кримінальне провадження за ч.4 ст.296 (хуліганство, здійснене групою осіб) та за ч.1 ст.194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

ВІДЕО Врадіївка: зґвалтування 29-річної дівчини за участю правоохоронців

Пізніше стало відомо, що Врадіївський суд ухвалив рішення про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою стосовно лейтенанта міліції Дмитра Поліщука і таксиста Сергія Рябіненка, обвинувачених у зґвалтуванні і нанесенні тяжких тілесних ушкоджень. Капітан Євген Дрижак поки не затриманий.

Один з підозрюваних - Дмитро Поліщук - є племінником прокурора Заводського району Миколаєва Сергія Поліщука.

Після нічних подій міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко усунув із займаної посади начальника управління МВС у Миколаївській області Валентина Парсенюка, а також керівника Врадіївського райвідділу міліції.

"Рішення прийнято у зв'язку з тим, що інформація про напад на місцеву мешканку за участю працівників міліції була надана керівництву МВС не в повному обсязі, що не дозволило швидко і об'єктивно розібратися в ситуації і призвело до заворушень", - зазначили в МВС.

За матеріалами: ua.korrespondent.net, ТСН.ua, 5 канал.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ