Ми у Facebook
02.07.2013, 19:05

Вступ-2013 на Рівненщині: підсумки перших днів

Перший день вступної кампанії до вищих навчальних закладів Рівненщини не був таким насиченим, як того сподівалися у вишах. Вступники не поспішають подавати документи, бо попереду цілий місяць, а деякі ще чекає результатів ЗНО з історії України та світової літератури.
Відповідальний секретар приймальної комісії Рівненського державного гуманітарного університету Клавдія ДЖЕДЖЕРА розповідає:

— Потік абітурієнтів у нашому університеті поки що невисокий — всі чекають на результати ЗНО зі світової літератури, бо цей сертифікат у нас подають на багато спеціальностей. За перший день вступної кампанії було подано загалом по ВНЗу більше 200 заявок, але це за всіма освітньо-кваліфікаційними рівнями, разом зі спеціалістами та магістрами. Найбільш популярними спеціальностями є педагогічний факультет, психолого-природничий та факультет іноземної філології.

Про те, що зараз ще зарано аналізувати статистику подання заяв, наголошують і у Національному університеті “Острозька академія”. Адже більшість спеціальностей вишу мають гуманітарне спрямування, тож сертифікати зі світової літератури та історії України є у переліку необхідних на переважну більшість із них.

Вступ-2013: Стартувала вступна кампанія-2013 до ВНЗ України

— Приймальна комісія працює, приймає заяви вступників без жодних збоїв. У перший день не було ажіотажу вступників, проте це дало нам можливість поспілкуватися з абітурієнтами, запропонувати їм екскурсії по університету. Активно подають документи зараз ті, хто планують продовжити навчання за освітньо-кваліфікаційними рівнями спеціаліста та магістра. Особливістю цьогорічної вступної кампанії є створення консультаційних пунктів кожного з факультетів: кожен абітурієнт може зателефонувати за вказаними номерами та поспілкуватися з деканом, заступником декана чи викладачами обраного факультету”, — зазначив фахівець із зв'язків із засобами масової інформації НаУ ОА Олексій КОСТЮЧЕНКО.

"Вступ-2013: на Рівненщині створили оперативний штаб та поставили "скриньки довіри"

У Міжнародному економіко-гуманітарному університеті імені академіка Степана Дем'янчука цього року найбільший ліцензований обсяг мають такі спеціальності, як менеджмент і адміністрування, фінанси і кредит, філологія та початкова освіта. Як стверджує відповідальний секретар приймальної комісії МЕГУ Андрій ЯСІНСЬКИЙ, “кількість заяв абітурієнтів ми поки не оприлюднюємо, згодом дані з’являться на нашому сайті. Можу сказати, що найпопулярнішими є педагогічний та історико-філологічний факультети”.



Чи виявлено порушення?

— Зазвичай у перші дні ніяких порушень не відбувається, а цього року напливу абітурієнтів не буде до того, поки не оприлюднять усі результати ЗНО, — розповідає координатор освітніх програм громадської мережі “ОПОРА” Анатолій БОНДАРЧУК. — Зараз не працює сайт Українського центру оцінювання якості освіти і тому абітурієнти не можуть роздрукувати сертифікати тестувань. Документи зараз подають лише одиниці, тому якихось порушень наші спостерігачі не зафіксували.

Вступ-2013: рейтинг вишів України

Підтверджує цю інформацію і заступник начальника управління освіти і науки Рівненської облдержадміністрації Петро КОРЖЕВСЬКИЙ:

— Усі приймальні комісії відкрилися, але проблема в тому, що усі результати ЗНО будуть оприлюднені тільки 4 липня, тоді і очікуємо основний наплив абітурієнтів. Перший тиждень значно спокійніший, ніж минулого року, можливо, це тому, що минулоріч усе було поспіхом через Євро... Радує те, що до нас не телефонують, щоб повідомити про черги. Напевно, багато хто збирається скористатися і електронним вступом, адже це значно спрощена процедура подачі документів. Ми надали всю необхідну інформацію абітурієнтам і сподіваємось, що при виборі місця навчання вони обиратимуть саме вищі навчальні заклади Рівненщини, а не їхатимуть за кордон.





На правах реклами