Ми у Facebook
06.07.2013, 09:03

В одному з рівненських ВНЗ готують масштабне скорочення

Після зміни керівництва Рівненського інституту післядипломної педагогічної освіти на ВНЗ чекає ще одне нововведення - реорганізація. Про це колектив закладу довідався з оголошення при вході у ВНЗ. Згодом люди дізналися, що для частини колективу реорганізація закінчиться... скороченням.
Як розповіли самі працівники інституту, розмови про можливі зміни у ВНЗ ходили давно. Проте, ніякої конкретики ніхто людям не повідомляв - все було на рівні розмов.

Знали працівники навчального закладу й про те, що в Рівненської обласної ради, яка є власником закладу, не вистачає коштів на його утримання. Власне, Обласною радою нещодавно було прийнято рішення про зменшення фінансування ВНЗ майже на 3 мільйони гривень.

- Сьогодні ми почули нове слово - реорганізація, - розповідає завідувач кабінету суспільних предметів РОІППО Віра Фурман, - В оголошенні, яке ми побачили сьогодні, над пропонували прийти на збори колективу з приводу подальшої долі інституту. Нам запропонували прийти в 13-ту аудиторію, де виконуючий обов'язки ректора розповів, що на ВНЗ чекає реорганізація і ми мали поставити підписи про те, що ми попереджені про можливість скорочення. Ні мотиву такої реорганізації, ні того, як зміняться наші функціональні обовязки після її проведення, нам ніхто не повідомив. Та й виходить так, що частина людей, пішовши зараз у відпустки, можуть з них уже не вийти.



За словами працівників, скорочення чекає на понад 80 людей.

Зважаючи на такі обставини підписувати будь-що люди відмовились й вирішили провести збори колективу й домовились, писати колективний лист головному освітянину області - Григорію Таргонському.



Обурення колективу розуміє й теперішній виконуюючий обов'язки ректора - Петро Ковальчук. Проте зазначає - рішення Облради доведеться виконувати.

- Відповідно до рішення Обласної ради видатки на утримання інституту скоротилися майже на 3 мільйони, - говорить в.о ректора Рівненського інституту післядипломної педагогічної освіти Петро Ковальчук. - І сьогодні фактично останній день перед відпусткою, коли ми можемо повідомити колектив про можливе скорочення штату. Реорганізація включатиме зменшення кількості кафедр та об'єднання кабінетів у центри й відділи.

У підсумку колективного листа працівники ВНЗ склали й передали Григорію Таргонському. Від нього чекатимуть подальших рішень.

Як стало відомо порталу OGO.ua, листа Григорію Таргонському передали й він провів зустріч із колективом ВНЗ. Проте, за словами представників колективу, вона нічого суттєво не змінила й реорганізація все одно відбудеться.





На правах реклами