Ми у Facebook
06.07.2013, 11:05

Папа Франциск канонізує двох своїх попередників

Канонізувати двох своїх попередників вирішив Папа Франциск. Він наказав почати процес долучення до святих понтифіків Івана Павла ІІ та Івана ХХІІІ.
Зараз обидва папи мають статус "блаженних".

Папа Римський Франциск підписав у п'ятницю, 5 липня декрети про канонізацію (причислення до лику святих) блаженого Іоанна XXIII і Іоанна Павла II, повідомляють ЗМІ з посиланням на джерела при Святому престолі.

Очікується, що обидва видатні ієрархи Римо-католицької церкви, які займали раніше Апостольський престол, будуть проголошені святими під час спільної церемонії, яка повинна відбутися до кінця поточного року, швидше за все, у грудні.

Над Ватиканом білий дим - обрали нового Папу Римського [+Відео]

Папа Римський Іоанн XXIII (Анджело Ронкаллі), який помер у червні 1963 року, був беатифікований Іоанном Павлом II 3 вересня 2000 року. У свою чергу Іоанн Павло II (Кароль Войтила), який помер 2 квітня 2005 року, був проголошений блаженним своїм наступником на папському престолі Бенедиктом XVI у рекордні терміни - вже 1 травня 2011 року.

Ватиканська Конгрегація у справах святих під час пленарного засідання 2 липня підтвердила факт здійснення другого дива Іоанном Павлом II вже після його беатифікації.

Новий Папа Римський дуже поміркований, але виступає проти гей-шлюбів

Медична та теологічна комісії підтвердили зцілення невиліковної хвороби у жінки, яка молилася понтифіку. До цього так само одужала французька монахиня. Таким чином, для завершення процесу його канонізації був потрібний лише папський декрет.

Івана ХХІІІ канонізують не за правилами, з його ім'ям пов'язане тільки одне чудо. Однак, Папа Франциск вирішив визнати його святим за величезні заслуги перед церквою.

Папа Франциск прийме правління на Святому престолі

За повідомленнями місцевих ЗМІ, звістка про швидку канонізацію Ронкаллі, якого в народі прозвали "добрим Папою", зустріли дзвоном у північно-італійському селищі Сотто-іль-Монте, де народився майбутній понтифік.

За матеріалами: ZN.UA та 5 каналу.





На правах реклами