Ми у Facebook
14.07.2013, 12:15

У Рівному відбувся Всеукраїнський турнір з гирьового спорту «Бурштинові зорі» [+Фото]

Вчора, 13 липня, відбувся перший на Рівненщині Всеукраїнський турнір з гирьового спорту «Бурштинові зорі». Офіційно відкрив турнір рекордсмен Книги рекордів Гіннеса Юрій Щербина
До Рівного завітали гирьовики з 13 регіонів України. Честь Рівненщини відстоювали місцеві гирьовики, а також спортсмени з Дубинського, Степанського та Рокинтівського районів.



- Вперше на Рівненщині проходить турнір Всеукраїнського масштабу з гирьового спорту. Навіть можна сказати, що це відкритий Всеукраїнський турнір, тому що на змаганнях приймають участь два спортсмени з Ташкенту. Взагалі, учасників турніру приїхало багато: 12 представниць прекрасної статі і чоловіків близько 70. Багато з них насправді титуловані спортсмени, заслужені майстри спорту, присутня навіть семикратна чемпіонка світу Любов Черепаха. Я вважаю, що тим гирьовикам, які ще зовсім юні, дуже приємно виступати поруч з такими титулованими спортсменами, а самі переможці турніру отримають надзвичайно гарні подарунки. - розповіла організатор турніру, Президент Рівненської обласної Асоціації гирьового спорту Оксана Маліновська.

Президент Рівненської обласної Асоціації гирьового спорту Оксана Маліновська
Президент Рівненської обласної Асоціації гирьового спорту Оксана Маліновська


семикратна чемпіонка світу Любов Черепаха
семикратна чемпіонка світу Любов Черепаха


Більше фото у МЕДІАГАЛЕРЕЇ





На рахунок подарунків: переможці отримали фірмові медалі, які розроблялися суто для цього турніру, фірмові грамоти, грамоти з бурштину, кубки абсолютних чемпіонів серед жінок, чоловіків та команд, а також до цього всього організатори ще додали сертифікати по 500 грн.

Президент федерації гирьового спорту України, рекордсмен Книги рекордів Гіннеса Юрій Щербина
Президент федерації гирьового спорту України, рекордсмен Книги рекордів Гіннеса Юрій Щербина


- Рівненщина відома своїми спортсменами та тренерами. Оксану Маліновську, як професійну спортсменку я знаю давно, а ось як талановитого організатора – відкрив її для себе вперше. Загалом, турнір на дуже високому рівні, сама назва змагань милозвучна. Багато титулованих спортсменів зібрались до купи у Рівному. Це дуже радує. Перспектива даного турніру – включення у календар федерації гирьового спорту України на наступний рік, - наголосив Президент федерації гирьового спорту України, рекордсмен Книги рекордів Гіннеса Юрій Щербина.

Більше фото у МЕДІАГАЛЕРЕЇ

Юрій Щербина відомий тим, що першим у світі виконав екстремальні вправи з гирями у високогірних умовах — жонглювання пудовою (16 кг) гирею на Ельбрусі на висоті 4200 м! Він 50 разів підкинув гирю над головою і зловив її на шию, при цьому сто разів перекинув гирю, обертаючи її із руки в руку. Саме це досягнення й було занесене до Книги рекордів Гіннеса.








На правах реклами