Ми у Facebook
17.07.2013, 14:19

Водії більше не будуть приносити у ДАІ квитанції про сплату штрафів

Міністерство внутрішніх справ України ввело механізм автоматичного заліку штрафів за порушення ПДР, що закріплено наказом МВС № 606 від 20 червня 2013 року, зареєстрованим у Міністерстві юстиції 27 червня за №1093/23625.
Наказ затверджує інструкцію з обміну інформацією між автоматизованою системою Управління фінансами МВС України і системою Національна автоматизована інформаційна система Департаменту ДАІ (НАІС ДДАІ). Так, відповідний працівник підрозділу ДАІ щодня о 14:00 завантажує інформацію про сплачені штрафи за порушення ПДР в автоматизовану систему Управління фінансами МВС України з пакетів файлів виписок, отриманих у територіальних органах Державної казначейської служби України.

На Рівненщині пільговикам стане легше обміняти посвідчення водія

Завантажені файли трансформуються в архівні транспортні файли зі сплаченими на звітну дату штрафами в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі і зведений транспортний файл України. Зазначені файли завантажуються у НАІС ДДАІ для автоматичного заліку сплачених штрафів. У ручному режимі зачитуються лише ті платежі, з яких не вдалося здійснити автоматичний звіт.

Уряд реорганізує МРЕВ: здати на права можна буде незалежно від прописки

За словами координатора реформи транспортної галузі Координаційного центру із впровадження економічних реформ при президентові України Олександра Кави, такі нововведення дозволять українським водіям більше не приносити у ДАІ квитанції про сплату штрафів за порушення ПДР — штрафи будуть зараховуватися після зарахування коштів на рахунок Держказначейства. Під час сплати штрафів громадянам необхідно буде у графі Призначення платежу платіжних документів зазначати код, який дозволить ідентифікувати платіж.

ДАІ радить рівненським водіям до 2014 року замінити "радянські права"

Контролювати виконання цього наказу буде заступник голови МВС Віктор Ратушняк. Наказ набере чинності від дня його офіційного опублікування.

Джерело Відомості-UA.com





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ