17.07.2013, 14:06
ТОП-5 продуктів, яких краще не купувати влітку
Літня спека — час, коли швидко псуються навіть ті продукти, які зазвичай мають тривалий термін придатності. Тому слід бути особливо уважним при купівлі їжі. Науковці визначили ТОП-5 продуктів харчування, від яких влітку краще відмовитись, або принаймні тричі перевірити якість перед покупкою.
Отож, у першу чергу варто звернути увагу на різноманітні булочки з сиром, кремом чи еклери.
Звісно, кожна порядна пані, побереже фігуру до сезону відпочинку. Проте, якщо відпустка вже минула, або ви вже на “морях” можна дозволити собі слабинку й з’їсти щось мучне. Будьте обачні, адже швидкість, з якою при високих температурах може зіпсуватися випічка з сирною чи кремовою начинкою, досить висока. Для цього може вистачити лише кількох годин.
Якщо ж вирішили посмакувати такими солодащами, то переконайтеся, що сечена вона нещодавно. Та й їсти її теж краще швидко.
Іще одним небезпечним продуктом влітку стає риба.
Звісно, теоретично менше неприємностей чекає вас у централізованих точках продажу — магазинах чи супермаркетах. Але й тут не слід втрачати пильності.
Огляньте добре рибину. Жабри свіжої риби яскраво-червоні, а не коричневі, не мають жодного нальоту, очі — прзорі, світлі, не впалі. Сама рибина має бути щільною та пружною. Та й запах має радувати, а не змушувати шукати джерело свіжого повітря.
Так само не варто нехтувати елементарними правилами пр виборі копченої риби.
Не менше уваги слід приділяти й вибору молока або кисло-молочної продукції.
Найкращий варіант — купувати у магазині, або ж у тих продавців, у яких впевнені на 100 відсотків.
Адже домашній сир — чудове середовище для розмноження бактерій, а молоко, яке, як правило, люблять виставляти в пластикових пляшках з-під мінералки - це наче міні-хімзавод.
Так само згубно впливає спека й на яйця.
Якщо не довіряєте даті на штемпелі, спробуйте перевірити свіжість яйця народними методами. Для цього слід злегка потрясти яйце. Якщо воно свіже, ви майже нічого не почуєте, у іншому випадку з-за скаралупи донесеться характерне “булькання”.
Також перевірку можна провести і вдома: налийте у кастрюлю води і покладіть у неї яйце. Якщо воно залишилось лежати на дні — можете сміливо їсти.
Іще одне табу — це купівля вже зварених раків.
Хочете поласувати делікатесом — найкраще зловітть самі і приготуйте в домашніх умовах. Купувати теж краще живих, не “сонних”, а природного кольору й з піджатим хвостом.
Звісно, кожна порядна пані, побереже фігуру до сезону відпочинку. Проте, якщо відпустка вже минула, або ви вже на “морях” можна дозволити собі слабинку й з’їсти щось мучне. Будьте обачні, адже швидкість, з якою при високих температурах може зіпсуватися випічка з сирною чи кремовою начинкою, досить висока. Для цього може вистачити лише кількох годин.
Якщо ж вирішили посмакувати такими солодащами, то переконайтеся, що сечена вона нещодавно. Та й їсти її теж краще швидко.
Іще одним небезпечним продуктом влітку стає риба.
Звісно, теоретично менше неприємностей чекає вас у централізованих точках продажу — магазинах чи супермаркетах. Але й тут не слід втрачати пильності.
Огляньте добре рибину. Жабри свіжої риби яскраво-червоні, а не коричневі, не мають жодного нальоту, очі — прзорі, світлі, не впалі. Сама рибина має бути щільною та пружною. Та й запах має радувати, а не змушувати шукати джерело свіжого повітря.
Так само не варто нехтувати елементарними правилами пр виборі копченої риби.
Не менше уваги слід приділяти й вибору молока або кисло-молочної продукції.
Найкращий варіант — купувати у магазині, або ж у тих продавців, у яких впевнені на 100 відсотків.
Адже домашній сир — чудове середовище для розмноження бактерій, а молоко, яке, як правило, люблять виставляти в пластикових пляшках з-під мінералки - це наче міні-хімзавод.
Так само згубно впливає спека й на яйця.
Якщо не довіряєте даті на штемпелі, спробуйте перевірити свіжість яйця народними методами. Для цього слід злегка потрясти яйце. Якщо воно свіже, ви майже нічого не почуєте, у іншому випадку з-за скаралупи донесеться характерне “булькання”.
Також перевірку можна провести і вдома: налийте у кастрюлю води і покладіть у неї яйце. Якщо воно залишилось лежати на дні — можете сміливо їсти.
Іще одне табу — це купівля вже зварених раків.
Хочете поласувати делікатесом — найкраще зловітть самі і приготуйте в домашніх умовах. Купувати теж краще живих, не “сонних”, а природного кольору й з піджатим хвостом.
Категорія: Новини > Споживач
Автор: Ірина НИЧИПОРУК Переглядів: 8135Інші статті рубрики:
Як приготувати смачну паску: корисні поради для господині
Ось простий рецепт для приготування паски, традиційного українського святкового десерту.
переглядів: 283
Дорожче ніж торік: Скільки коштуватиме великодній кошик у 2024
Традиційні наїдки, що входять до складу великоднього кошика українця обійдуться на на 17,6 % дорожче ніж торік.
переглядів: 331
Нові цілі та терплячість: астропрогноз на середу
Дізнайтеся, що вам підготували зорі на 17 квітня.
переглядів: 420
Хрусткі картопляні вафлі: готуємо смакоту за 20 хвилин
Якщо ви не знаєте, чим урізноманітнити своє меню, а звичні страви з картоплі вам вже набридли, спробуйте зробити картопляні вафлі.
переглядів: 471
Сезон комах-паразитів: як вберегти себе від кліщів?
Сезон кліщів розпочато: піки активності щороку припадають на квітень-травень та серпень-вересень. Ці невеликі створіння можуть переносити збудників як вірусних, так і бактеріальних захворювань.
переглядів: 987