17.07.2013, 14:06
ТОП-5 продуктів, яких краще не купувати влітку
Літня спека — час, коли швидко псуються навіть ті продукти, які зазвичай мають тривалий термін придатності. Тому слід бути особливо уважним при купівлі їжі. Науковці визначили ТОП-5 продуктів харчування, від яких влітку краще відмовитись, або принаймні тричі перевірити якість перед покупкою.
Отож, у першу чергу варто звернути увагу на різноманітні булочки з сиром, кремом чи еклери.

Звісно, кожна порядна пані, побереже фігуру до сезону відпочинку. Проте, якщо відпустка вже минула, або ви вже на “морях” можна дозволити собі слабинку й з’їсти щось мучне. Будьте обачні, адже швидкість, з якою при високих температурах може зіпсуватися випічка з сирною чи кремовою начинкою, досить висока. Для цього може вистачити лише кількох годин.
Якщо ж вирішили посмакувати такими солодащами, то переконайтеся, що сечена вона нещодавно. Та й їсти її теж краще швидко.
Іще одним небезпечним продуктом влітку стає риба.

Звісно, теоретично менше неприємностей чекає вас у централізованих точках продажу — магазинах чи супермаркетах. Але й тут не слід втрачати пильності.
Огляньте добре рибину. Жабри свіжої риби яскраво-червоні, а не коричневі, не мають жодного нальоту, очі — прзорі, світлі, не впалі. Сама рибина має бути щільною та пружною. Та й запах має радувати, а не змушувати шукати джерело свіжого повітря.
Так само не варто нехтувати елементарними правилами пр виборі копченої риби.
Не менше уваги слід приділяти й вибору молока або кисло-молочної продукції.

Найкращий варіант — купувати у магазині, або ж у тих продавців, у яких впевнені на 100 відсотків.
Адже домашній сир — чудове середовище для розмноження бактерій, а молоко, яке, як правило, люблять виставляти в пластикових пляшках з-під мінералки - це наче міні-хімзавод.
Так само згубно впливає спека й на яйця.

Якщо не довіряєте даті на штемпелі, спробуйте перевірити свіжість яйця народними методами. Для цього слід злегка потрясти яйце. Якщо воно свіже, ви майже нічого не почуєте, у іншому випадку з-за скаралупи донесеться характерне “булькання”.
Також перевірку можна провести і вдома: налийте у кастрюлю води і покладіть у неї яйце. Якщо воно залишилось лежати на дні — можете сміливо їсти.
Іще одне табу — це купівля вже зварених раків.
Хочете поласувати делікатесом — найкраще зловітть самі і приготуйте в домашніх умовах. Купувати теж краще живих, не “сонних”, а природного кольору й з піджатим хвостом.

Звісно, кожна порядна пані, побереже фігуру до сезону відпочинку. Проте, якщо відпустка вже минула, або ви вже на “морях” можна дозволити собі слабинку й з’їсти щось мучне. Будьте обачні, адже швидкість, з якою при високих температурах може зіпсуватися випічка з сирною чи кремовою начинкою, досить висока. Для цього може вистачити лише кількох годин.
Якщо ж вирішили посмакувати такими солодащами, то переконайтеся, що сечена вона нещодавно. Та й їсти її теж краще швидко.
Іще одним небезпечним продуктом влітку стає риба.

Звісно, теоретично менше неприємностей чекає вас у централізованих точках продажу — магазинах чи супермаркетах. Але й тут не слід втрачати пильності.
Огляньте добре рибину. Жабри свіжої риби яскраво-червоні, а не коричневі, не мають жодного нальоту, очі — прзорі, світлі, не впалі. Сама рибина має бути щільною та пружною. Та й запах має радувати, а не змушувати шукати джерело свіжого повітря.
Так само не варто нехтувати елементарними правилами пр виборі копченої риби.
Не менше уваги слід приділяти й вибору молока або кисло-молочної продукції.

Найкращий варіант — купувати у магазині, або ж у тих продавців, у яких впевнені на 100 відсотків.
Адже домашній сир — чудове середовище для розмноження бактерій, а молоко, яке, як правило, люблять виставляти в пластикових пляшках з-під мінералки - це наче міні-хімзавод.
Так само згубно впливає спека й на яйця.

Якщо не довіряєте даті на штемпелі, спробуйте перевірити свіжість яйця народними методами. Для цього слід злегка потрясти яйце. Якщо воно свіже, ви майже нічого не почуєте, у іншому випадку з-за скаралупи донесеться характерне “булькання”.
Також перевірку можна провести і вдома: налийте у кастрюлю води і покладіть у неї яйце. Якщо воно залишилось лежати на дні — можете сміливо їсти.
Іще одне табу — це купівля вже зварених раків.

Хочете поласувати делікатесом — найкраще зловітть самі і приготуйте в домашніх умовах. Купувати теж краще живих, не “сонних”, а природного кольору й з піджатим хвостом.

Категорія: Новини > Споживач
Автор: Ірина НИЧИПОРУК Переглядів: 8418Інші статті рубрики:
Коли сходить морква, буряк та огірки: терміни проростання овочів

Весна — час посіву овочів на городі. Але після висівання насіння багатьох цікавить головне питання: через скільки днів з’являться перші сходи?
переглядів: 760
Курячі яйця можуть подешевшати

У травні українці можуть очікувати незначне здешевшання курячих яєць. Після стрімкого зростання цін, яке тривало з осені минулого року, ситуація на ринку починає стабілізуватись.
переглядів: 322
Астропрогноз для всіх знаків на 11 травня

Дізнайтеся, що вам підготували зорі на завтра.
переглядів: 378
Як навчитись швидко прибирати: поради, які спростять життя

Прості поради для легкого прибирання.
переглядів: 891
Легкий та корисний салат, який полюбить вся сім'я: рецепт

Смачний і красивий салат — чудовий зразок французького смаку
переглядів: 1770