Ми у Facebook
22.07.2013, 10:19

У Рівному 56-річний хакер знімав гроші з кредиток іноземних банків

Суд оштрафував 56-річного рівнянина, який заробляв гроші незаконним способом.
Про це повідомили з прес-служби прокуратури Рівненської області.

Прокуратура Рівненської області забезпечила участь у розгляді судом кримінального провадження щодо 56-річного рівнянина. Чоловіка обвинувачували у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.200 КК України (незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення).

Встановили, що зловмисник через електронний сервіс миттєвого обміну повідомленнями ICQ всесвітньої мережі Інтернет отримував від іншої особи інформацію щодо реквізитів власників кредитних карток іноземних банків.

У подальшому за допомогою пристрою для запису інформації на магнітну стрічку кредитних карток та спеціального програмного забезпечення він переносив реквізити на картку типу «білий пластик» та під виглядом надання консультаційних послуг здійснював списання грошових коштів через POS-термінал Ingenigo I5110.

Прокуратура області скерувала до Рівненського міського суду обвинувальний акт щодо фігуранта кримінального провадження разом із угодою про визнання винуватості. Суд затвердив укладену угоду та ухвалив вирок, яким призначив обвинуваченому міру покарання у виді штрафу в розмірі 3 тисяч неоподатковуваних мінімумів громадян.

Крім того, за рішенням суду спеціальне комп’ютерне обладнання, яке слугувало засобом до вчинення протиправних дій, конфіскували.









На правах реклами