Ми у Facebook
23.07.2013, 18:15

1025-річчя хрещення Русі: У Сарнах встановили величний гранітний хрест

Його спорудження зініціювала громада, обговорюючи заходи на виконання розпорядження Президента України про відзначення 1025-річчя хрещення Русі на державному рівні, розповів голова Сарненської райдержадміністрації Анатолій Остапчук.
За його словами, люди захотіли, аби це свято стало не лише релігійним, а й всенародним. Враховуючи побажання самої громади, підшукали місцевих спонсорів, які й виготовили та встановили величний пам’ятник від нащадків Володимирового Хрещення у міському парку поблизу Свято-Покровського собору.

Цей символ християнства є свідченням того, що місцеві жителі йдуть стежкою, котру обрав рівноапостольний Князь Володимир у 988 році, наголосив Архієпископ Сарненський і Поліський Анатолій. Він разом із священнослужителями з усієї єпархії освятив ювілейний пам’ятний знак і відслужив молебень за всіх віруючих християн.

На торжество православ’я з’їхалися також голови райдержадміністрацій північних районів Рівненщини та керівництво області. В.о. голови облдержадміністрації Анатолій Юхименко подякував усім, хто потрудився й долучився до утвердження віри Христової. Адже завдяки ініціативній громаді, районній владі та духовенству 1025-річчя хрещення Русі на Поліській землі відзначили на належному рівні.

Про це повідомили у прес-службі Рівненської ОДА.
Фото: офіційна веб-сторінка Сарненської райдержадміністрації





На правах реклами