Ми у Facebook
29.07.2013, 17:02

Формула-1. Гран-прі Угорщини: Люїс Хемілтон вперше переміг у складі Mercedes [+Фото]

Угорський етап завершив першу половину сезону. З впевненістю можна сказати, що цей сезон проходить надзвичайно цікаво. Інтриги додала компанія Pirelli, яка змінила гуму по ходу чемпіонату. Після численних вибухів шин в Сільверстоуні, представники Pirelli повернулися до конструкції шин 2012 року.
Ще одним фактором угорської гонки стала погода. Температура повітря ще вранці перевищувала +30, так що зі стратегією командам довелося визначатися по ходу гонки.

У суботу Люїс Хемілтон завоював поул - четвертий у сезоні і 30-й в кар'єрі. Разом з ним з першого ряду стартував лідер чемпіонату Себастьян Феттель, з другого ряду гонку починали Грожан і Росберг, з третього - Алонсо та Райкконен.

Формула-1. Гран-прі Великобританії: у вікенді вибухаючих коліс та декількох зупинок гонки Росберг виявився найкращим

На старті Хемілтон зберіг першу позицію, Росберг і Масса допустили мінімальний контакт, і Ніко втратив кілька позицій.



Перша десятка на 2-му колі: Хемілтон - Феттель - Грожан - Алонсо - Масса - Райкконен - Уеббер - Баттон - Ріккардо - Перес.

Трійка лідерів швидко відривалася від суперників, проїжджаючи кола на секунду швидше, до п'ятого кола перевага Хемілтона над Алонсо зросла до 7,5 секунд. Пелотон розтягнувся, розбившись на кілька груп, всередині яких гонщики намагалися боротися за позиції.

На 10-му колі Хемілтон, Мальдонадо і ді Реста змінили гуму, на 11-му - Росберг, Ріккардо і Боттас, на 12-му - Феттель і Масса, на 13-му - Алонсо, на 14-му - Грожан і Райкконен. Хемілтон повернувся на трасу позаду Баттона і зміг вийти вперед, а Феттель після свого піт-стопа застряг за тим же Баттоном.

Грожан активно пресингував Феттеля, до них підібрався Алонсо - пілоти їхали щільною групою, від якої Хемілтон поступово відривався. На 20-му колі Сутіл зупинив машину в боксах через проблеми з гідравлікою.

На 24-му колі Уеббер провів перший піт-стоп, повернувшись на трасу позаду Алонсо, а Феттель все ж випередив Баттона. Атакував Дженсона і Грожан, без контакту не обійшлося, і спочатку британець відправився в бокси, а потім і француз - обидва змінили гуму.

Перша десятка на 26-му колі: Хемілтон - Феттель - Алонсо - Уеббер - Райкконен - Масса - Грожан (після 2 піт-стопів) - Баттон - Росберг - Мальдонадо.

Формула-1. Гран-прі Німеччини: Себастьян Феттель вперше у кар'єрі виграв домашню гонку


На 29-му колі Грожан випередив Массу, виїхавши всіма колесами за межі траси (за що отримав штрафний проїзд по піт-лейн), Мальдонадо змінив гуму, а Гутьєррес зупинив машину в боксах. На 30-му колі Росберг провів піт-стоп, а Баттон обігнав Массу в боротьбі за 7 позицію.

На 32-му колі Хемілтон і Масса змінили гуму. Люїс повернувся на трасу четвертим, позаду Уеббера і Алонсо, і на 34-му колі випередив Марка, а Алонсо на 35-му колі звернув у бокси, як і Феттель. На 37-му колі Феттель випередив Баттона в боротьбі за п'яту позицію, і Дженсон відправився в бокси.

Перша десятка на 45-му колі: Хемілтон - Феттель - Уеббер - Алонсо - Грожан - Райкконен - Баттон - Масса - Росберг - Мальдонадо.

На 45-му колі Боттас зупинив машину на прямій через проблеми з мотором. На 48-му Грожан змінив гуму, на 49-му - Алонсо, Масса і Росберг. На 50-му - Грожан випередив Баттона в боротьбі за шосте місце.



На 51-му колі Хемілтон провів третій піт-стоп, британець повернувся на трасу позаду Уеббера і відразу вийшов вперед. На 52-му Мальдонадо змінив гуму, на 56-му - Феттель, на 60-му - Уеббер. Отримавши більш м'які шини, Марк кинувся наздоганяти Феттеля, скорочуючи відставання по півтори секунди на колі, але відіграти позиції йому так і не вдалося. На 65-му колі Ніко Росберг через відмову двигуна вибув з гонки.

Люїс Хемілтон впевнено виграв гонку, здобувши першу перемогу в сезоні, 22-ю в кар'єрі і вже четверту в Угорщині. Другим фінішував Кімі Райкконен, який проїхав дистанцію з двома піт-стопами проти трьох у суперників, і на останніх колах витримав серйозний пресинг з боку Себастьяна Феттеля, який закінчив дистанцію третім.



Фінішувавши 10-м, Пастор Мальдонадо заробив перше в цьому сезоні очко для Williams. Наступна гонка, Гран-прі Бельгії, відбудеться аж через 27 днів.

Краще коло: Марк Уеббер (Red Bull Racing) - 1:24.069 (61 коло, 187.603 км/год)

Особистий залік:



Командний залік:






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ