Ми у Facebook
01.08.2013, 17:38

Рівненський Пласт долучився до Міжнародного дня скаутської хустини [+Фото]

1 серпня в усьому світі скаутська спільнота відзначає Міжнародний день скаутської хустини. У Рівному активісти Національної скаутської організації України "Пласт" вирішили долучитися до святкування й стати частинкою міжнародного скаутського флеш-мобу.
У перший день серпня усі скаути світу одягають свої хустини та творять скаутську атмосферу у буденному житті.

- В Україні є традиція одягати пластові хустки та однострій 12 квітня - на День першої пластової присяги, - розповідає референт пластового уладу юнаків Рівненської станиці НСОУ Пласт Віра Миронюк. - Діти в цей день навіть у школу йдуть у хустинках чи, навіть в однострої. Але Міжнародний день скаутської хустини - це єднання з усією спільнотою скаутів світу.

Пласт до відзначення такого дня вперше долучився.

- До нас був такий посил від всеукраїнського керівництва Пласту долучитися, - говорить референт преси Рівненської станиці НСОУ Пласт Володимир Вус. – Таким чином пластуни, одягаючи в цей день скаутські хустини, показують, що є активними скаутами, що вони практикують скаутинг не час від часу, а постійно.



Ідея міжнародного флеш-мобу полягає в тому, щоб кожен з пластун, теперішній чи колишній, сфотографувався 1 серпня у скаутській хустку та надіслав своє фото на scout.scarf.day@gmail.com і зазначенням свого імені й місця проживання.

Рівненські пластуни вирішили не просто сфотографуватися, одягнувши скаутські хустки, а пов’язали пластову хустину й на пам’ятник Уласу Самчуку.



Хустина, яка пов’язали Уласу Самчуку, не проста – це хустка пластового куреня ім. Уласа Самчука.



- У Пласті є різні хустини, - пояснює референт уладу старшопластунів Рівненської станиці НСОУ Пласт Тарас Давидюк. - Їхній колір чи поєднання кольорів означає приналежність до певного уладу або куреня.



Загалом до відзначення Дня скаутської хустини долучаться скаути з багатьох країн світу, адже практично в усіх куточках світу існують скаутські організації.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини