Ми у Facebook
02.08.2013, 10:43

На кожні 100 місць у дитсадках Рівненщини претендує 126 дошкільнят

Існуюча мережа дошкільних закладів Рівненщини потребує розширення, констатують місцеві освітяни. В області на 100 місцях виховується 126 дітей. Найгострішою є ця проблема у Дубні та Рівненському районі.
За даними управління освіти і науки облдержадміністрації, станом на початок нинішнього року на Рівненщині працювало 460 дошкільних навчальних закладів (ДНЗ), де здобувало дошкільну освіту 37,2 тис. дітей (46% від усього числа місцевих дошкільнят).

З початку року в дитсадках Рівненщини додатково відкрили три групи — дві у Шпанівському ДНЗ Рівненського району та 1 — в Берестівському Дубровицького. Створено три навчально-виховних комплекси (НВК) в Корецькому районі та зареєстровано відкриття Дублянського дошкільного навчального закладу Демидівського району. У Дубровицькому районі діючі дошкільні та загальноосвітні заклади реорганізували у 26 НВК, у Гощанському — в 14.

- Крім того, Вовковиївський ДНЗ Демидівського району перевели з короткотривалого на повний режим дня, а Мащанський ДНЗ Костопільського району — з сезонного на цілорічний режим, - говорить начальник управління освіти і науки Рівненської облдержадміністрації Григорій Таргонський. - Тим часом надалі потребує вирішення проблема розширення мережі санаторних груп та груп спеціального призначення у північних районах, що постраждали від наслідків чорнобильської катастрофи. А з урахуванням досвіду Рівного, де запроваджується електронна реєстрація дітей у дошкільні заклади, на часі створення такої реєстрації в усіх районах та містах області, що дасть можливість упорядкувати заяви і регулювати черговість.

Найкращі дитсадки Рівненщини

У Рівному молодь розмалювала дитсадок





На правах реклами