Ми у Facebook
05.08.2013, 14:00

Смерть у колонії на Рівненщині: офіційна версія

Автомат Калашникова

Як уже повідомляв OGO.ua , на Рівненщині у колонії старший сержант застрелив колегу з автомата.
Як повідомила старший інспектор (взаємодії із засобами масової інформації та зв'язків з громадськістю) управління ДПтС України в Рівненській області Віта Чуб'юк, у суботу, 3 серпня, у Городищенській виправній колонії управління Державної пенітенціарної служби України в Рівненській області (№96), отримав вогнепальне поранення старший прапорщик внутрішньої служби Ш, під час проходження служби.

Близько 00 годин 50 хвилин старший прапорщик внутрішньої служби Ш., перебуваючи на службі, отримав вогнепальне поранення у вартовому приміщенні. Його поранив старший сержант внутрішньої служби П., молодший інспектор відділу охорони установи з табельної вогнепальної зброї.

Передумовою пострілу стала конфліктна ситуація, яка раптово виникла між працівниками установи. Саме під час сварки старший сержант внутрішньої служби П. здійснив постріл у напрямку потерпілого.

Старшого прапорщика внутрішньої служби Ш. негайно госпіталізували каретою швидкої медичної допомоги до Рівненської обласної клінічної лікарні з попереднім діагнозом: «наскрізне вогнепальне поранення черевної порожнини».

На місце події прибули керівництво управління, представники обласної та районної прокуратури Рівненської області, керівництво УМВС України в Рівненській області.

У неділю, 4 серпня, близько 12 години 45 хвилин стан здоров'я постраждалого різко погіршився. Незважаючи на лікувально-реанімаційні заходи, о 14.30 лікарі Рівненської обласної клінічної лікарні констатували смерть старшого прапорщика внутрішньої служби Ш.

Прокуратурою Рівненського району розслідується кримінальне провадження відносно старшого сержанта внутрішньої служби П. за частиною 2 статті 121 КК України (Умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене способом, що має характер особливого мучення, або вчинене групою осіб, а також з метою залякування потерпілого або інших осіб, або вчинене на замовлення, або спричинило смерть потерпілого, - карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років.), відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

На підставі протоколу затримання, старшого сержанта П. помістили до ІТТ Рівненського МВ УМВС України в Рівненській області.






На правах реклами