Ми у Facebook
06.08.2013, 13:09

На Землю насуваються глобальні зміни завдяки Сонцю?

Наше світило вже близьке до того моменту, коли його магнітне поле «перевернеться». Сонце змінить свою полярність на протилежну. Це відбувається щоразу, коли воно знаходиться на піку 11-річного циклу активності.
Про це повідомили в NASA. Активність світила підпорядковується 11-річним циклом, у періоди максимуму на Сонці значно частіше відбуваються спалахи, з'являються «корональні діри» і викиди плазми, які стають причиною магнітних бур на Землі.

На піку сонячної активності, як правило, північний і південний магнітні полюси міняються місцями. Вчені пояснюють, що зміна полярності – це нормальний процес. Дані з сонячних обсерваторій показують, що півкулі Сонця рухаються до цього "моменту" не синхронно - північний полюс вже проявляє ознаки готовності, південний - поки його наздоганяє. Також вчені наголошують, що даний процес викличе хвильовий ефект по усій Сонячній системі і магнітні бурі на Землі будуть набагато сильнішими, ніж раніше. Чекати сонячних змін залишилося близько трьох-чотирьох місяців.






На правах реклами