Ми у Facebook
06.08.2013, 14:02

Відтепер державні реєстратори будуть пояснювати причини відмови в реєстрації нерухомості

Приймаючи рішення про відмову в державній реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, державний реєстратор зобов’язаний навести виключний перелік підстав, що стали причиною цього рішення.
Про це повідомив голова Державної реєстраційної служби України Дмитро Ворона під час прес-конференції, яка пройшла 5 серпня в Кабінеті Міністрів України.

«До нас надійшла певна кількість звернень, що не завжди державні реєстратори кажуть про підстави, через які відмовлено в державній реєстрації. Ми відразу відреагували на це. І вже сьогодні Міністром юстиції підписаний наказ, ініційований Укрдержреєстом, що державний реєстратор зобов’язаний у своєму рішенні вказати виключний перелік підстав для відмови в державній реєстрації», - зазначив Дмитро Ворона.

Він також додав, що удосконалення законодавства у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно – це одне з ключових завдань Укрдержреєстру.


Нагадуємо, з 1 січня 2013 року до Укрдержреєстру перейшли функції з реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень.





На правах реклами