Ми у Facebook
07.08.2013, 16:45

Сьогодні Успіння Анни, матері Пресвятої Богородиці

Свята Анна — матір Богородиці, Діви Марії, від якої народився Ісус Христос. Цього дня в церкві співають: «Успіння твоє, праведна Анно, святкуємо, бо невимовною славою звеличив тебе Христос Бог, як свою праматір». А за народними прикметами, погода цього дня допомагає спрогнозувати зиму.
Анна походила з роду царя Давида і була донькою священика Маттана з племені Юди і тіткою св. Єлисавети, матері св. Івана Хрестителя.

Побожна і милосердна до вбогих, Анна не мала дітей, і разом з чоловіком Йоакимом наполегливо просила Бога у молитвах про потомство. Одного дня їй явився ангел Господній, який приніс радісну вістку від Бога: її молитва вислухана. Щаслива Анна відразу поспішила до Єрусалима, щоб скласти Богові свою сердечну подяку. Там вона зустрілася зі своїм чоловіком, який також мав вістку від Божого ангела.

Щасливий для них день сповнення Божої обітниці настав 21 вересня. Праведне подружжя тримало на руках дитя, яким обдарував їх Господь після довголітнього чекання. Була це Марія, Матір Ісуса Христа.

Свята Анна та Йоаким
Свята Анна та Йоаким


5 чудотворних ікон Рівненщини

Цього дня Церква закликає нас оспівувати Христа Господа, що переставив Анну із земного життя до безконечної слави, бо вона «Мати Богородиці і Вседіви».

Новий паломницький маршрут Рівненщиною

А у народних переказах день 7 серпня має назву Ганни Холодної, або Ганни Зимовказівниці. З самої цієї назви зрозуміло, що за погодою цього дня передбачають, коли почнеться і якою буде прийдешня зима. «Якщо на Ганну холодний ранок, то зима буде рання та холодна; якщо йде дощ, то зима буде сніжною. Ясна та тепла погода передрікає холодну зиму, а якщо тепло і йде дощ, то й зима буде теплою і сніжною. Яка погода на Ганну до обіду, така зима до грудня; яка погода після обіду, така зима після грудня».





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ