Ми у Facebook
07.08.2013, 11:47

На Рівненщині перевірятимуть пасажироперевізників

Із 19 липня до 31 серпня у Рівненській області на пасажирському автотранспорті
проводяться масштабні профілактичні заходи направлені на профілактику аварійності.
Тож з метою профілактики аварійності на пасажирському транспорті, а також виявлення та припинення фактів порушення вимог нормативно-правових актів, які регламентують питання безпеки перевезення пасажирів у літній період 2013 року керівництвом ВДАІ УМВС спільно з управлінням Укртрансінспекції організовано постійну роботу спільних мобільних груп для контролю за безпекою та дотриманням
законності при здійсненні пасажирських перевезень автомобільним транспортом, та забезпечено їх роботу на стаціонарних постах дорожньо-патрульної служби з найбільш інтенсивним рухом пасажирського автомобільного транспорту, повідомили у прес-службі ВДАІ УМВС України в Рівненській області.

Крім того, співробітники ДАІ проводять спільні перевірки суб'єктів господарювання, що надають послуги з перевезення пасажирів, які згідно з наявним аналізом аварійності та стану транспортної дисципліни ігнорують вимоги законодавства у сфері безпеки дорожнього руху та у сфері надання послуг з перевезення пасажирів.

Жахлива ДТП: зіткнулися легковик і рейсовий автобус "Тернопіль-Рівне" [+Фото]

Разом з тим на стаціонарних постах ДПС ДАІ організовано роботу пересувної діагностичної лабораторій ДАІ для здійснення контролю технічного стану автобусів, що експлуатуються з явними ознаками технічних несправностей.

Під час зупинки автобусів проводяться бесіди з водіями про стан аварійності на автошляхах України, роздаються листівки з ілюстраціями найбільш резонансних ДТП.

На жаль, незважаючи на ряд вжитих заходів, водії автобусів та пасажироперевізники і надалі допускають порушення законодавства, які суттєво вливають на безпеку перевезення пасажирів.

У Рівному за кермом 66-ї маршрутки їздив п’яний водій [+Фото]

Так, лише за 20 днів працівниками ДАІ виявлено понад 170 порушень правил дорожнього руху водіями автобусів, зокрема зафіксовано один факт керування автобусом в стані алкогольного сп'яніння, 10 фактів перевищення встановлених обмежень швидкості руху, 26 - перевезення пасажирів понад встановлену кількість.

За виявленими під час перевірок порушеннями відділом ДАІ направлено одну інформацію в органи прокуратури, одну - в управління Укртрансінспекції та
одну - до замовника перевезень для вжиття заходів у межах їх компетенції.

Майже три тисячі нетверезих водіїв затримали на дорогах Рівненщини

Відділ ДАІ УМВС України в Рівненській області звертається до власників пасажирського автотранспорту, що дотримання правил дорожнього руху водіями маршрутного транспортного засобу - основний чинник гарантування безпеки перевезення пасажирів!





На правах реклами