Ми у Facebook
10.08.2013, 09:44

У Рівному припинили вакцинувати дітей від туберкульозу

Щеплення дітям від туберкульозу у Рівному припинили робити через тимчасову заборону.
До редакції "Рівненської газети" звернулася читачка Анна, яка мала вакцинувати свою доньку.

- Мала сьогодні вакцинувати БЦЖ свою доньку, - говорить рівнянка Анна. - Нам сказали, що щеплення відмінили, бо вакцина на карантині. Це якось дивно, адже два тижні тому це щеплення робили по всьому місту, а тут, раптом, кажуть, що не роблять.

Гепатит на Рівненщині: бюджетних коштів вистачить на лікування... 8 хворих

У міському управлінні охорони здоров’я пояснили, що вакцина і справді перебуває на карантині та порадили батькам зачекати.

5 міфів про вакцинацію

- Буквально вчора ми отримали повідомлення від Державної інспекції з контролю якості лікарських засобів про переведення вакцини БЦЖ на карантин, - говорить заступник начальника Рівненського міського управління охорони здоров’я Вікторія Покоєвчук. – Це трапляється не вперше, тому це не є якась надзвичайна ситуація. Я не можу стверджувати про те, що з вакциною, яку ми отримали централізовано, щось не так. Але коли на рівні держави з’являється хоч якийсь сигнал про те, що є сумніви у якості вакцини, ми мусимо перевести її на карантин. Скільки він триватиме – сказати не можу, тому батькам, які мали вакцинувати дітей, залишається просто зачекати.





На правах реклами