Ми у Facebook
20.08.2013, 10:41

Сезон полювання: на Львівщині перша жертва

Сезон полювання нещодавно відкрили. Та вже є перші жертви. Зокрема, нещастя на полюванні сталося на Львівщині.
У чергову частину Яворівського райвідділу міліції 17 серпня о 23.05 годині, всього через декілька годин після відкриття сезону полювання на пернатих, телефоном надійшло повідомлення про нещасний випадок, який трапився в Яворівському районі.

Чергова медсестра Новояворівської міської лікарні повідомила, що до них доставили 34-річного жителя села Лелехівка Яворівського району із діагнозом: вогнепальне поранення стегна.

Про це повідомляє 19 серпня ВЗГ ГУМВС України у Львівській області.

Співробітники слідчо-оперативної групи вже на місці з’ясували обставини події. Виявилось, що 35-річний односельчанин – родич потерпілого – виявив бажання постріляти у пернатих поблизу озер неподалік села.

Сезон полювання на Рівненщині розпочнеться 17 серпня

Як повідомив перший заступник – начальник слідчого відділення Яворівського РВ Моржин Юрій Дмитрович, постріли почула сестра горе-мисливця, господарство якої поруч. Обурена шумом, жінка почала сваритися. ЇЇ чоловік кинувся до швагра з запитанням «чого ти тут стріляєш?» та схопив металевого прута, почав ним погрожувати. Брат дружини спочатку вистрелив у землю, а дріб від другого пострілу поцілив господареві у ногу.

Чоловік наразі перебуває на лікуванні. Стан його задовільний.

Цей факт внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань. Наразі перевіркою встановлено, що вогнепальна зброя не зареєстрована в органах внутрішніх справ. Правоохоронці встановлюють її походження.

Нагадаємо, нещасний випадок стався наприкінці липня цього року під час полювання на Рівненщині. Тоді у лісі поблизу села Болотківці Острозького району на полюванні застрелили 26-річного чоловіка. Слідчий Острозького МВ УМВС розпочав кримінальне провадження, передбачене частиною 1 статті 119 (Вбивство через необережність) Кримінального кодексу України. Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до п’яти років.

Міліція звертає увагу мисливців, що категорично забороняється стріляти на «шум», «шурхіт», у гілки та очерет, що хитаються, в темну пору доби або ж у нечітко видиму ціль, вести стрільбу по сидячій на воді пернатій дичині. Особливу обережність слід виявити мисливцям, які здійснюють полювання із човна.





На правах реклами