Ми у Facebook
25.08.2013, 12:37

У Рівному визначили найкращого металевого янгола [+Фото]

Два дні - 24 і 25 серпня - у Рівненському парку культури та відпочинку триває другий міжнародний фестиваль ковальського мистецтва "Металеве серце".
Майже два десятки майстрів із закордону, а саме із Чехії, Болгарії, Голландії та Японії, з'їхалися у Рівне. Окрім того похизуватися своєю майстерністю прибули на "Металеве серце" ковалі з 16 областей України.

БІЛЬШЕ ФОТО з ФЕСТИВАЛЮ У МЕДІАГАЛЕРЕЇ

- Усього на фестивалі працює більше сотні ковалів. Минулого року їх було 60, а тому можна сміливо говорити про те, що фестиваль набуває популярності, - радіє організатор фестивалю Ніна Крока.

Участь у фестивалі взяли цілі ковальські родини. Так, справжньою мистецькою династією представили Рівненщину квасилівчани Еммануїл Бурик та його дочка Мар'яна Хитик:



- Вже задіяли два покоління до цього мистецтва. Підростає й третє, але ще дуже маленьке, - сміється пан Еммануїл. - Мар'яна допомагає у ковальстві морально. Вона займається керамікою. Тому зараз працюємо над поєднанням кераміки та ковальства, це дещо нове віяння, але вже має своїх прихильників.

БІЛЬШЕ ФОТО з ФЕСТИВАЛЮ У МЕДІАГАЛЕРЕЇ

Популярний фестиваль і серед рівнян, які залюбки брали участь у майстер-класах від іноземних гостей, купували різноманітні сувеніри та просто милувалися численними творчими роботами ковалів. А подивитися тут було на що. Тут тобі і металеві дракони, і мечі, і елегантні прикраси й речі для дому (серед них особливо вирізнялася підставка під вазони у вигляді Ейфелевої вежі), і звісно ж неповторні металеві квіти. До речі, одну з таких троянд отримала і переможниця конкурсу від OGO.ua "Металеві витребеньки" Маша Тюрина.



До того ж усі гості фестивалю могли вибрати свого переможця у конкурсі ангелів. Їх металеві скульптури розмістили навколо фонтану. Володарів перешого, другого та третього місць обирали самі ковалі-учасники фестивалю (голосувати за свого ангела - не можна було), а рівняни обрали володаря призу глядацьких симпатій.

ФОТО УСІХ АНГЕЛІВ - У МЕДІАГАЛЕРЕЇ

Найцікавішим, на думку майстрів, став ангел "Кузні Росич" із смт. Рокитне Київської області, друге місце зайняли полтавчани, а третє - іванофранківці.

Скульптура-переможець цьогорічного конкурсу ангелів під час фестивалю "Металеве серце"
Скульптура-переможець цьогорічного конкурсу ангелів під час фестивалю "Металеве серце"


Приз глядацьких симпатій отримав ангел-охоронець, якого створили майстри зі Славути.

Скульптура-володар призу глядацьких симпатій конкурсу ангелів під час фестивалю "Металеве серце"
Скульптура-володар призу глядацьких симпатій конкурсу ангелів під час фестивалю "Металеве серце"


Якщо минулоріч ковалі дарували Рівному свої серця, то цього року творять прикраси для волосся головної скульптури фестивалю - Даринки. Що саме вплетуть їй у коси можна побачити вже сьогодні, 25 серпня, під час другого дня фестивалю, який триває у парку Шевченка.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ