Ми у Facebook
29.08.2013, 08:57

Освіта Рівненщини готова до нового навчального року

У цьому очільника області Василя Берташа запевнив начальник профільного управління Григорій Таргонський під час колегії облдержадміністрації.
Він доповів, що всі садочки, школи, інтернати, вищі навчальні заклади та їх гуртожитки відремонтували вчасно, тож виконали президентське завдання щодо якісної підготовки до нового навчального року.

Водночас Рівненщина – лідер за народжуваністю, а тому деякі школи переповнені, й уроки проходять у дві зміни, зазначив Григорій Таргонський. За його словами, торік 8561 учень у 91 закладі навчався у другу зміну. Тим часом влітку проблему вже вдалося вирішити повністю в 38 школах, а ще в 12 у першу зміну переведуть 38 класів. Задля цього місцева влада підшукала та відремонтувала додаткові приміщення. Відтак, у Корецькому й Дубровицькому районі та місті Дубно проблему двозмінності зняли повністю, а в Рівненському та Сарненському її вирішили в 13 та 7 школах відповідно. За таким же принципом голова облдержадміністрації зобов’язав працювати районних очільників і надалі. Про це повідомили з прес-служби РОДА.

Ще одне важливе завдання – облаштувати учням теплі туалети, наголосив Василь Берташ. Цьогоріч їх зробили у 200 школах, а наступного року вони мають запрацювати в решті 145. Також у всіх навчальних закладах необхідно оновити парти, зазначив очільник області. Аби зменшити на це бюджетні витрати, варто залучати соціально відповідальний бізнес і студентів місцевих профтехучилищ.

Водночас Василь Берташ подякував усім головам райдержадміністрацій, які перевели бюджетну сферу на використання місцевого палива та зобов’язав завершити цю роботу в Дубровицькому, Здолбунівському, Рівненському та Радивилівському районах.





На правах реклами