Ми у Facebook
29.08.2013, 17:56

1 вересня на Рівненщині відкриють школу на 60 учнів

Урочисте відкриття Корчинської загальноосвітньої школи І ступеня, філії Звіздівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Костопільського району, відбудеться у неділю, 1 вересня, за участю голови Рівненської облдержадміністрації Василя Берташа.
Школу в Корчині, невеличкому селі Звіздівської сільради Костопільського району, почали будувати ще 2002 року, коли заклали камінь під будівництво. Потім, у 2005-му, залили фундамент і почали мурувати стіни. Але згодом будівництво заморозили. Більше двох десятків учнів навчались в іншому, аварійному, приміщенні.

Торік Корчинську школу почали добудовувати. Цьогоріч роботи, що обійшлись загалом у більш як 3 мільйони гривень, завершили, і нині заклад готують до урочистого відкриття.

Тепер у новому шкільному приміщенні буде і спортзал, і їдальня, і бібліотека, і внутрішній туалет.

Навчальним закладам Рівненщини бракує теплих туалетів

Поки що тут сядуть за парти 24 учні, але загалом навчальний заклад розрахований на 60 школярів. Місцеві педагоги кажуть: перспектива збільшення кількості учнів є, адже народжуваність у селі хороша, багатодітних сімей чимало.

Сюжет телеканалу "Рівне 1" про будівництво школи у Корчині



Того ж дня, 1 вересня, на Костопільщині відбудеться ще одне освітянське новосілля - тут урочисто відкриють Малолюбаський дошкільний навчальний заклад “Вишиванка”. Під дитячий садок тут реконструювали колишнє приміщення сільської лазні.

- Нині в області продовжується спорудження нових та реконструкція діючих навчальних закладів, зокрема будівництво загальноосвітніх навчальних закладів у с.Корчин Костопільського, у с.Калинівка Корецького, у с. Глинне Рокитнівського та в с.Тинне Сарненського районів, - наголосив у доповіді на обласній серпневій конференції педагогічних працівників начальник управління освіти і науки Рівненської облдержадміністрації Григорій Таргонський. - Однак в області на стадії незавершеного будівництва ще залишається 12 шкіл, із яких готовність 11 становить 50 % і більше. Чотирнадцять приміщень загальноосвітніх шкіл області перебуває у незадовільному технічному стані. Для ліквідації незадовільного технічного стану приміщень шкіл області проводиться ряд заходів за рахунок різних бюджетів.





На правах реклами