Ми у Facebook
29.08.2013, 23:45

Ліга Європи УЄФА: "Динамо", "Дніпро" та "Чорноморець" виходять у груповий турнір Ліги Європи [+Відео]

У матчі-відповіді, на полі НСК "Олімпійський", київське "Динамо" розбило казахський "Актобе" із рахунком 5:1, "Дніпро" спокійно розібрався із естонським "Німме Калью" - 2:0, а "Чорноморець" лише у "валідольній" серії пенальті здолав албанський "Шкендербеу".
"Динамо" - "Актобе"

З перших хвилин гри динамівці дали гостям зрозуміти, що саме вони є господарями поля. Вони тримали м'яч, атакували й досить скоро втілили ігрову перевагу у забитий м'яч.

На 9-й хвилині Андрій Ярмоленко з правого флангу навісив в штрафний майданчик, де м'яч у боротьбі захопив Джермейн Ленс й вразив дальній кут воріт "Актобе" - 1:0.



Недовго довелося чекати й наступного взяття воріт - на 30-й хвилині рахунок у грі подвоїв Роман Безус, скориставшись чітким пасом португальця Велозу - 2:0.



Надії "Актобе" на позитивний результат протистояння майже розтанули, а "Динамо" тим часом забило втретє - після подачі у штрафний майданчик автора першого голу Ленса, точним ударом головою відзначився Мбокані - 3:0.



Одразу після розіграшу з центру поля казахи провели атаку. Уже в штрафному майданчику один з нападників "Актобе" Гайнріх впав після контакту з Драговічем. Драговіч уже практично лежав на газоні, коли об нього спіткнувся Гайнріх, але суддя призначив пенальті. Сам постраждалий Гайнріх з "позначки" "розмочив" рахунок - 3:1.



Перший тайм так і закінчився 3:1, а на початку другого Браун Ідейє, який замінив після перерви Андрія Ярмоленка, прорвався у карний майданчик казахів, де його збили. Наслідок - немов у дзеркалі: пенальті, яке вдало виконав сам Ідейє - 4:1.



Здавалося б, "Динамо" має збавити оберти, але кияни на досягнутому не зупинились - неймовірним за красою та якістю виконання ударом з-за меж штрафного майданчика ворота "Актобе" вразив Олег Гусєв - 5:1.



Ефектна перемога 5:1 виводить "Динамо" у груповий турнір Ліги Європи!

"Дніпро" - "Німме Калью"

Дніпропетровському "Дніпру" у домашньому матчі з естонським "Німме Калью" вдалося забити по одному м'ячу у кожному з таймів.

У першій половині гри, на 39-й хвилині, відзначився Кобахідзе - 1:0.

У другому таймі, за 20 хвилин до завершення гри, ефектний удар головою вдався Романові Зозулі. Форвард української збірної вдарив головою, м'яч потрапив у штангу, а від неї у ворота - 2:0.

Більше команди не забивали, тож "Дніпро", витративши небагато сил перед матчем Прем'єр-ліги проти "Динамо", разом з киянами потрапляє до групового турніру.

"Шкендербеу" - "Чорноморець"

Одеський "Чорноморець" у протистоянні з албанським "Шкендербеу" володів ігровою перевагою, проте албанці дуже вдало оборонялися.

В одному з небагатьох моментів біля воріт одеситів нападник албанців Анді Ріба зумів вразити ворота "Чорноморця" - 1:0.



Після домашньої перемоги з таким же рахунком "Чорноморця", становище одеситів похитнулося. Володіючи перевагою і в другому таймі, "Чорноморець" і надалі не міг забити - м'яч у ворота просто "не ліз".

За другий тайм результативних ударів вболівальники не побачили, а визначати переможця суперникам довелося у додатковий час. Проте і протягом двох таймів по 15 хвилин забити команди не зуміли. Тож дійшло до "лотереї" - серії пенальті.

У серії одесити припустилися двох помилок - Лео та Ковальчук не зуміли переграти кіпера албанців Шехі, але врятував "Чорноморець" Дмитро Безотосний, який зумів парирувати два удари албанців. Ще один удар прийшовся у каркас воріт.

ВІДЕО СЕРІЇ ПЕНАЛЬТІ:



"Чорноморець" - у груповому турнірі! Разом з "Динамо" та "Дніпром"!





На правах реклами