Ми у Facebook
01.09.2013, 19:56

1 вересня у водному університеті - з першими особами Рівненщини: козаки, байкери, феєрверк

На грандіозне шоу перетворилась цьогорічна посвята у студенти Національного університету водного господарства та природокористування. Розмаху урочистостей не завадив навіть дощ. Господар свята - народний депутат, а серед VIP-гостей - губернатор, мер і народний артист!
Посвята у студенти "водника" відбувалась на стадіоні університету. Величезна площа, на якій проходило дійство, як і кількість його учасників, відразу ж давала уявлення про масштаби найбільшого університету Рівненщини. А насиченість програми і рівень гостей - про амбітні плани нинішнього керівництва вишу, який, нагадаємо, торік очолив екс-губернатор Рівненщини Микола Сорока. (Нині після обрання народним депутатом він змінив посаду ректора на новозапроваджену посаду Президента вишу).

Під час урочистостей кілька разів починав накрапати дощ, але згодом стихав, і розмаху офіційної частини дійства капризна погода загалом не завадила.

Розпочалась вона із внесення прапорів навчально-наукових інститутів - вони віднедавна діють на базі факультетів НУВГП. Зробили це козаки з рівненського козацького табору "Гайдамаки", які в'їхали на стадіон верхи на конях. Окрім козаків, були й козачки - вони привернули особливу увагу присутніх.





БІЛЬШЕ ФОТО

А серед присутніх - голова облдержадміністрації Василь Берташ, міський голова Рівного Володимир Хомко, голова Державного агентства водних ресурсів Василь Сташук (усі - випускники "водника" різних років), керівники низки обласних управлінь.





- Цьогоріч ми набрали 2200 першокурсників, це на 600 більше, ніж минулого року, - повідомив Президент НУВГП, народний депутат України Микола Сорока. А в.о. ректора НУВГП Микола Корецький раніше додав, що вперше за останні десять років тут зупинили падіння чисельності бажаючих навчатись в університеті.



- Ви обов'зково вивчите англійську мову і зможете проходити практику в Європі. Ви вільно оволодієте комп'ютерними технологіями і зможете спілкуватися з усім світом. Разом з вами університет розвиватиметься і за 5 років стане одним із кращих в Україні, - пообіцяв першокурсникам Микола Сорока.



БІЛЬШЕ ФОТО

- Я маю до водного університету особливий сентимент, він мені найрадніший, - зізнався голова облдержадміністрації Василь Берташ. - Адже я навчався саме тут.



Одна за одною стадіоном проходять колони професорсько-викладацького складу та першокурсників навчально-наукових інститутів НУВГП.







БІЛЬШЕ ФОТО

Керівники області та міста, разом із Миколою Сорокою та іншими VIP-гостями, зустрічають їх стоячи - немов би приймаючи парад.



Далі колони інститутів займають місця на футбольному полі.



Після закінчення офіційної частини в небо летять синьо-жовті кульки, а прапори інститутів цього разу провозять байкери - і вирушають з ними вулицями міста.





Далі - концерт народного артиста України Степана Гіги, дискотека та феєрверк.

БІЛЬШЕ ФОТО





На правах реклами