Ми у Facebook
02.09.2013, 11:40

Синоптики прогнозують теплу і погожу осінь

Українські синоптики прогнозують теплу осінь із незначним похолоданням по всій країні у вересні до +18 — +20 градусів Цельсія.
Про це на прес-конференції повідомила завідувач відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського науково-дослідного метеорологічного інституту НАН України Вазіра Мартазінова.

«Осінь буде в цілому тепла... У перші дні вересня на території України може бути похолодання до 18-20 градусів. Опади очікуються у межах середнього значення», — цитує Мартазінову «Кореспондент».

Причому вона зазначила, що протягом вересня температурний режим не буде стійким. Значне похолодання, в основному, очікується на заході України.

Крім того, до середини вересня синоптики очікують дуже активні опади, а прогноз на жовтень-листопад оптимістичний.

«І жовтень, і листопад — температура вище кліматичних норм цих місяців. У середині жовтня ми очікуємо різке похолодання, так само, як і в середині листопада», — повідомила Мартазінова.

За її словами, зима в Україну прийде у другій половині грудня. «А у другій половині грудня погода буде дуже різкою і морозною... Але до середини грудня ми очікуємо теплі процеси», — заявила експерт.

Вона також нагадала, що в Україні осінь починається не від 1 вересня, а вже від 15 серпня через зміни кліматичних умов.





На правах реклами