Ми у Facebook
03.09.2013, 13:40

На Рівненщині захистили житлові та майнові права понад сотні дітей-сиріт

Після прокурорських перевірок на Рівненщині виявили численні порушення прав дітей на житло та майно, які допускають органи місцевої влади, місцевого самоврядування, керівники інтернатних закладів та опікуни.
Зокрема, органи влади та місцевого самоврядування не забезпечують виконання вимог ст. 46 ЖК України щодо постановки дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на облік для позачергового отримання житла.

Про це OGO.ua повідомили у прес-службі прокуратури Рівненської області.

Так, у низки сільських та селищних рад Дубенського та Володимирецького районів взагалі були несформовані черги на отримання житла, зокрема, соціального, для даної категорії дітей, внаслідок чого було порушено право останніх на перебування в черзі на поліпшення житлових умов. На такі порушення прокурори відреагували, внісши документи реагування.

На Рівненщині діти-сироти могли залишитись без права на житло

У Березнівському районі четверо малолітніх дітей були позбавлені повного державного забезпечення внаслідок несвоєчасного їх влаштування службою у справах дітей до сімейних форм виховання. За поданням прокурора винних осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності, права дітей поновлено.

Встановлено випадки, коли адміністрації закладів, де виховуються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, які відповідно до закону є державними опікунами, не забезпечують соціальний захист вихованців. Зокрема, виявлено факти невжиття заходів до призначення допомоги по втраті годувальника та стягнення заборгованості із батьків по сплаті аліментів.

Судом задоволено позов прокурора Рівненського району про визнання недійсним договір купівлі продажу нерухомого майна та витребувано з чужого володіння житловий будинок, в якому мали право на проживання троє дітей.

"Загалом, за результатами перевірок у сфері захисту майнових та житлових прав дітей органи прокуратури Рівненщини розпочали 1 кримінальне провадження, внесли 36 подань. За документами прокурорського реагування притягнуто до дисциплінарної відповідальності 27 осіб, відшкодовано 10 тис.грн. За втручання прокурорів поновлено житлові та майнові права понад сотню дітей", - повідомила виконувач обов’язків начальника відділу захисту прав і свобод дітей прокуратури Рівненської області Наталія Сільвай.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ