Ми у Facebook
03.09.2013, 11:50

Microsoft купує виробництво мобільних телефонів Nokia

Виробник програмного забезпечення Microsoft домовився про купівлю підрозділу Nokia, який займається випуском мобільних телефонів. Про це повідомляється в прес-релізі американської компанії.
Близько 2,17 мільярда доларів Microsoft заплатить за патенти, інші кошти - п'ять мільярдів доларів - підуть власне на покупку мобільного бізнесу. Угода, як очікується, буде закрита в першому кварталі майбутнього року. Microsoft для оплати покупки планує залучити кошти, розміщені на закордонних рахунках, пишуть Вести.

У прес-релізі фінської компанії уточнюється, що гендиректор Nokia Стівен Елоп стане віце-президентом Microsoft. На новій посаді Елоп продовжить займатися розвитком мобільних пристроїв. На роботу в Microsoft перейдуть ще кілька топ-менеджерів Nokia.

Після повідомлення глави Microsoft Стіва Балмера про рішення подати у відставку в ЗМІ з'явилися припущення, що новим керівником американської компанії може стати саме Елоп.

Microsoft і Nokia тісно співпрацюють два роки. У 2011 році компанії підписали угоду про стратегічне партнерство. За умовами договору фінська компанія стала найбільшим постачальником мобільного ПЗ для пристроїв на базі ОС Windows.

За останні роки Nokia істотно погіршила позиції на ринку мобільних пристроїв, не впоравшись зі зростаючою конкуренцією з боку Apple, і Samsung. Фінська компанія розвиває телефони на базі ОС Windows, тоді як її конкуренти роблять смартфони Android і IOS.





На правах реклами