Ми у Facebook
10.09.2013, 16:33

У Рівному на місці "Авангарду" хочуть зробити сучасний легкоатлетичний стадіон

Президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул нещодавно з робочим візитом відвідав Рівне.
Головною метою зустрічі було обговорення стану і перспектив легкої атлетики в регіоні, перевірка стану легкоатлетичних споруд і налагодження співпраці між ФЛУА та владою області, повідомляє офіційний сайт ФЛАУ.

Ігор Гоцул разом з начальником відділу фізичної культури і спорту Рівненської обласної держадміністрації Володимиром Гуділіним та президентом ФЛА Рівненської області Борисом Чулаєвським оглянув спортивну інфраструктуру міста, обговорив нагальні питання з представниками федерації та спеціалістами щодо майбутнього стадіону та розвитку легкої атлетики загалом. Після цього відбулася зустріч з головою Рівненської обласної державної адміністрації Василем Берташем.

У Рівному реанімовуватимуть стадіон "Авангард"

«Замість запланованих 30 хвилин зустріч тривала півтори години і дала досить продуктивні результати. Я побачив зацікавленість у місцевої влади в розвитку легкої атлетики і спортивних споруд. Це надзвичайно важливо, адже в Рівненській області є багато атлетів, які брали участь у чемпіонатах світу та Олімпійських іграх, вигравали медалі для нашої збірної. Зокрема в липні на юніорському чемпіонаті Європи Наталія Прищепа виграла «золото», - говорить Ігор Євгенович. – Ми вдячні владі за увагу, яку вона приділяє «Королеві спорту». Тут є умови для тренувань, але для того, щоб відточувати свою майстерність професіоналам, вони наразі недостатні. Саме з цією метою ми й обговорювали подальшу долю стадіону «Авангард».



За підсумками зустрічі з президентом ФЛАУ голова Рівненської облдержадміністрації дав доручення відповідним службам підготувати комплексний проект реконструкції стадіону. На початку жовтня дана концепція буде представлена спільноті.

До процесу підготовки проекту будуть активно залучати представників федерації, адже необхідно, щоб при реконструкції стадіону були враховані як вимоги міжнародних федерацій, так і безліч практичних питань, зокрема, щодо зручності атлетів і глядачів.

Скільки потрібно мільйонів на реконструкцію стадіону "Авангард" у Рівному

«У нашій області більше 20 атлетів, які входять до складу національної збірної команди України, - говорить Борис Васильович Чулаєвський. – Усі вони тренуються на стадіоні, який давно потребує капітального ремонту. Там усе старе, на доріжках місцями навіть асфальт проглядається. Це все дуже небезпечно для спортсменів і може призвести до травм. Є два невеличкі підтрибунні приміщення – 55х5 і 60х5 метрів. Вони, як і все інше, не в належному стані.

Звичайно, якщо проект з реконструкцією стадіону втілиться в життя, це буде надзвичайно важливо для нас і, в першу чергу, для наших спортсменів.

Рівненська облрада погодилася взяти у власність стадіон "Авангард"

У Рівному також є вже побудована дитячо-спортивна школа. Вона в центрі міста, на вулиці Здолбунівській. Не вистачає «начинки». Але замість спорту там уже не перший рік базар, відомий в народі як «ринок Дикого». Було б чудово, якби й це місце довели до пуття і використовували за призначенням».

У Рівному перед концертом "Океану Ельзи" зламали накриття тренерських лавок? [+Фото]

Проте лише реконструювати стадіон замало, переконаний Ігор Гоцул: «Для нас надзвичайно важлива й подальша доля спортивної арени. Не можна, щоб після реконструкції він стояв пусткою. Саме тому під час зустрічі ми обговорили ряд питань щодо того, щоб надалі новий «Авангард» приймав змагання і щоб на ньому атлети збірної проводили навчально-тренувальні збори».





На правах реклами