Ми у Facebook
13.09.2013, 08:09

Україна може ввести обов'язкове медичне страхування туристів

Відповідно до законопроекту, розробленого Державним агенством з туризму та курортів, мінімальне страхове покриття становитиме по медстрахуванню 30 тис. євро, а по страхуванню від нещасного випадку - 3 тис. євро.
Також пропонується замінити в переліку обов'язкових видів страхування відповідальності суб'єктів туристичної діяльності за шкоду, завдану життю чи здоров'ю туриста або його майну на страхування відповідальності туроператора, повідомляє УкрБізнес.

Такий оновлений вид страхування передбачається використовувати в якості фінансового забезпечення діяльності туроператора перед туристом, а альтернативою йому в законопроекті є банківська гарантія. При цьому розмір фінансового забезпечення пропонується підвищити в порівнянні з існуючим рівнем в 20 тис. євро мінімум в 25 разів - до 50 тис. євро для туроператорів, що направляють за кордон не більше 50 тис. туристів на рік. Більшим учасникам ринку потрібне додаткове фінансове забезпечення в 250 тис. євро за кожні 50 тис. туристів.

Законопроект також передбачає введення фінансового забезпечення турагента перед туроператором у розмірі мінімум 50 тис. євро, яке може здійснюватися або шляхом укладення договору страхування відповідальності, або шляхом отримання гарантії банку.

В даний час медичне страхування туристів є добровільним, однак більшість країн вимагають його наявності від туристів. Зокрема, умовою отримання шенгенської візи є наявність медстраховки з мінімальним страховим покриттям 30 тис. євро. Однак, наприклад, для Туреччини або Єгипту страхова сума нижча - $15 тис.

Мітки: туризм, медичне страхування





На правах реклами