Ми у Facebook
18.09.2013, 18:03

Як у Рівному вирішували, чи зносити незаконну добудову "Ліона" [+Аудіо]

Скандал навколо земельної ділянки у парку культури ім. Т.Шевченка у Рівному набрав нових обертів. Тепер громадські активісти вимагають у міської влади знести незаконну добудову.
Члени Рівненського міськвиконкому нарешті затвердили перелік з п’яти незаконно зведених кіосків, які знесуть у першу чергу.

Як уже писав OGO.ua, громадський рух "Захистимо Рівне!" підготував звернення до міського голови Рівного з вимогою таки знести незаконні споруди "на території парку ім.Т.Шевченка біля ресторану «Ліон» (вул. Соборна, 11-б)."

Звернення передали міському голові Володимиру Хомку під час засідання 17 вересня.

- Я нічого не маю проти знесення, - зазначив він. - Вашу заяву буде прийнято, ми включимо в порядок і подамо в комісію, де є представники всіх партій. Як комісія вирішить, винесемо на виконком. Але зауважу іще одну річ: таких незаконних споруд у місті 122. Що вас менше мучить оте морозиво, що біля обласної бібліотеки? Воно не оскорбляє нас, як рівнян, що стоїть там? При чому, коли асфальтували, я його відвіз. То подали в прокуратуру, і мені прокуратура сказала повернути на місце. Будете їхати з виконкому, подивіться: магазин “ЮСІ” прибудували спочатку літній майданчик, без всяких документів, без дозволу. Викликаю Боліщука (заступник начальника міського управління містобудування та архітектури Сергій Боліщук — авт.) - не треба дозволу міської влади: хочу будую, не хочу — не будую, сьогодні будує ганок. Допоможіть мені, громадські організації! Давайте там пікнік влаштуємо, давайте по всім підемо з пікніками!..

За словами мера, подібна ситуація і в інших містах. Мовляв, саме так закони виписані, що для того, щоб провести реконструкцію, не потрібен дозвіл міської влади.

- Ми нарешті розробили схему, як законно зносити. Давайте знесемо п’ять-сім, а на наступний раз вносимо вашу пропозицію, - зазначив мер.

І хоч активісти наполягали на включенні добудови у парку у перелік об’єктів, які опинилися першими у “чорному списку”, незаконну споруду таки віддали на розсуд комісії, яка вивчає це питання. До речі, у її складі здебільшого чиновники та міські депутати.

Обговорення питання "Про звільнення території міста Рівного від незаконно встановлених тимчасових споруд" на засіданні виконкому:






На правах реклами