Ми у Facebook
23.09.2013, 11:38

Коли на Рівненщині почнеться "бабине літо"?

Наталка Діденко, головний синоптик сайту "opogode.ua" вважає, дощі йтимуть до жовтня. До початку наступного місяця також триватиме суттєве похолодання. Після цього почнеться бабине літо.
"Дощовий циклон ніколи не приходить один. Коли вже прийшов, то потягнув за собою й інші. До нас дощі приходять із Балкан, із Західної Європи. Саме так почався вересень - холодно і з дощем. А буквально цього тижня в Україну прийде новий циклон. Принесе холод і нові дощі. На високогір'ї Карпат може випадати сніг. До кінця вересня бабиного літа синоптики не чекають. Воно переноситься на жовтень", пише Gazeta.ua.

Фахівець вважає, в даний час з упевненістю говорити про кардинальну зміну клімату через діяльність людей не варто.

"Стверджувати, що клімат різко міняється через людей, - не дуже коректно. За погодою в Україні, порівняно з іншими країнами, спостерігають недавно. А саме — з 1881 року. В історичному проміжку це дуже малий період. У тому, що зараз часто обговорюють глобальні зміни клімату, є багато комерційної складової".

ТОП-5 порад для водіїв під час негоди

За словами Наталки Діденко, дощова осінь буває в Україні щороку, і так було завжди.

"На різкі зміни погоди останнім часом звертають увагу, бо до нас почала приходити серія циклонів. А зазвичай циклон не приходить один. Йде до нас із Півдня, себто Балкан, або ж із Західної Європи. Він тягне за собою й інші. Вересень розпочався з атмосферних фронтів і холодних циклонів, так буде й надалі".

Погода на Рівненщині: до кінця тижня дощі

Столичний синоптик Олег Христевич погоджується, клімат поступово змінюється завжди. Але до значних перемін погоди це поки що не призводить. Найлегше зробити прогноз погоди на найближчі пару днів. Довготривалі передбачення робити складно.

"Потепління треба трохи почекати, - коментує синоптик, - От сьогодні, приміром, за старим стилем — лише п'ятий день осені. А народні прикмети про бабине літо якраз за старим стилем і складалися, орієнтувалися на нього в часі. Тому двотижневе потепління буде не раніше середини жовтня. Люди до того часу вже встигнуть добре вдягтися, а тут раз — і потепліло. Такий приємний і несподіваний сюрприз людям буде".





На правах реклами