Ми у Facebook
25.09.2013, 17:55

На Рівненщині юним правопорушникам дають шанс виправитись

За останній час діти й підлітки досить часто стають правопорушниками. Не завжди причиною того, що дитина порушила закон, є неналежне виховання батьками.
Кожна дитина хоче бути лідером і авторитетом серед однолітків, однак не кожній дитині вдається вибитись в лідери завдяки своїм досягненням і працею над собою. Інколи діти вважають, що саме порушуючи закон вони можуть довести одноліткам, що чогось варті.

У більшості випадків неповнолітнім правосуддя дає шанс стати на шлях виправлення даючи їм іспитовий термін з випробування.

– Після цього основною завданням кримінально-виконавчої інспекції м. Рівне є не упустити можливість виправлення таких правопорушників, – пояснює інспектор Рівненського міжрайонного відділу кримінально-виконавчої інспекції Марина Демчук. – Неповнолітні, які перебувають на обліку в кримінально-виконавчій інспекції, зазвичай закон порушили вперше, а тому інспектори повинні зробити все для того, щоб це було востаннє. Кожен інспектор працює не лише з засудженим, а також з його рідними. До кожної дитини має бути індивідуальний підхід. Перш за все інспектор має бути психологом і педагогом для правопорушника, щоб розібратися з проблемою, яка виникла і запобігти повторному вчиненню злочину.

У Рівненському міжрайонному відділі кримінально-виконавчої інспекції зазначають, що в кожного неповнолітнього різні причини вчинення злочину.

– У когось проблеми в сім’ї чи особистому житті, а комусь просто захотілось гострих відчуттів, – говорить Марина Демчук. – Тому важливо враховувати кожний фактор при роботі з такими особами. Як правило, неповнолітні засвоюють урок, який їм влаштувало життя, і закон більше ніколи не порушують.

Працівники кримінально-виконавчої інспекції роблять все можливе, щоб у подальшому неповнолітні та їх близькі були вдячні за проведену роботу. На даний час на обліку в міському підрозділі перебуває 25 неповнолітніх.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ