Ми у Facebook
07.10.2013, 19:42

Формула-1. Гран-прі Кореї: Веббер "згорів”, а Феттель знову перший! [+Фото]

Поул у суботу, третій поспіль, завоював Себастьян Феттель. Разом з ним з першого ряду гонку розпочинав Льюїс Хемілтон.
Третій час був за Марком Веббером, але він втратив 10 місць на старті після отриманого в Сінгапурі третього попередження, так що з другого ряду стартували Грожан і Росберг, а з третього - Алонсо і Масса.

Компанія Pirelli привезла до Кореї шини Medium та SuperSoft. Багато хто скаржився на них, адже відбувалося швидке гранулювання шин спереду, що являється досить незручним компонентом для пілотів. Один Даніель Ріккардо обрав Medium на перший відрізок гонки, решта гонщиків стартували на SuperSoft.

На старті Феттель зберіг перевагу поула, у другому повороті Грожан випередив Хемілтона у боротьбі за другу позицію, Массу розвернуло на першому повороті, він зачепив машину Алонсо і пропустив пелотон.

Перша десятка на другому колі: Феттель - Грожан - Хемілтон - Росберг - Хюлкенберг - Алонсо - Ріккардо - Райкконен - Мальдонадо - Баттон. Себастьян відразу зміг відірватися, і на другому колі мав перевагу в 2.6 секунди.



На 3-му колі Веббер випередив Переса в боротьбі за 11-те місце. На 4-му колі Сутіл заїхав у бокси для зміни шин і носового обтічника, а Райкконен випередив Ріккардо в боротьбі за 7-му позицію. На 5-му колі гуму і носовий обтічник змінив Баттон, на 6-му Веббер обігнав Мальдонадо, а на 8-му - Ріккардо.



На 7-му колі Масса провів піт-стоп, на 8-му - Мальдонадо, ді Реста та Гутьєррес, на 9-му - Боттас. Райкконен випередив Алонсо в боротьбі за шосту позицію. На 10-му колі Хемілтон і Алонсо змінили гуму. Ван дер Гарде отримав штраф з проїздом по піт-лейну за інцидент з Бьянкі, якого він витиснув за межі траси.

На 11-му колі Грожан, Росберг, Хюлкенберг і Перес змінили шини, на 12-му - Феттель і Райкконен, на 13-му - Веббер і Вернь.

На 18-му колі Росберг випередив Ріккардо в боротьбі за четверту позицію - Даніель залишався єдиним, хто ще не змінив гуму, і серйозно поступався в швидкості - він провів піт- стоп лише на 19-му колі.

Перша десятка на 20-му колі: Феттель - Грожан - Хемілтон - Росберг - Хюлкенберг - Алонсо - Райкконен - Веббер - Баттон - Перес.

На 23-му колі Баттон змінив гуму - в боксах виникла заминка, на 24-му - Мальдонадо та ді Реста, на 25-му - Вернь, на 26-му - Райкконен.



На 26-му колі ді Реста вилетів з траси в 12-му повороті і вибув з боротьби – це був перший схід в гонці. На 27-му колі Хюлкенберг провів піт-стоп, а Веббер випередив Алонсо в боротьбі за п'яте місце.

Хемілтон втратив темп через зношування гуми, його атакував і випередив Росберг, у якого на прямій зламалося кріплення переднього антикрила. Ніко проїхав коло, стримуючи напарника і розкидаючи іскри по трасі, а потім звернув у бокси, де механіки довго намагалися зняти носовий обтічник - піт-стоп тривав 22 секунди.

На 28-му колі - Алонсо, Росберг, Сутіл і Боттас змінили гуму, на 30-му - Хемілтон і Масса, на 31-му - Веббер. На машині Переса розшарувалася передня права шина - її великий фрагмент і шматок переднього антикрила залишилися на траєкторії. Виїхав автомобіль безпеки, Феттель і Грожан миттєво звернули в бокси. На наступному колі Ріккардо, Веббер та Гутьєррес змінили гуму, Перес поміняв шини і носовий обтічник і повернувся на трасу.

Перша десятка за автомобілем безпеки: Феттель - Грожан - Райкконен - Хемілтон - Хюлкенберг - Алонсо - Баттон - Росберг - Мальдонадо - Ріккардо.


На 37-му колі був оголошений рестарт. Феттель зберіг лідерство, Хюлкенберг випередив Хемілтона. Сутіла розвернуло, і він врізався у Веббера. Машина Марка загорілася.

Пожежники прибули не відразу, автодром заволокло димом. Знову виїхав автомобіль безпеки. Сутіл і Вернь звернули в бокси.



Перша десятка за автомобілем безпеки : Феттель - Райкконен - Грожан - Хюлкенберг - Хемілтон - Алонсо - Баттон - Росберг - Мальдонадо - Ріккардо.

На 4-му колі гонщики продовжили боротьбу. Феттель зберіг лідерство, Ріккардо випередив Мальдонадо. Сутіл отримав штраф з проїздом через бокси за перевищення швидкості на піт-лейні. Пелотон розтягнувся, Феттель знову швидко відірвався від усіх суперників.

На 45-му колі Гутьєррес випередив Мальдонадо, їх обох обігнав Масса, а Пастор втратив відразу кілька позицій. На 46-му Перес випередив Гутьєрреса. Хемілтон довго пресингував Хюлкенберга і на 48-му колі вийшов вперед, але Ніко швидко відігрався.

На 53-му колі Росберг випередив Баттона в боротьбі за сьоме місце. На 54-му Ріккардо вилетів з траси і вибув з боротьби, а Вернь звернув у бокси, де зупинив машину.



Себастьян Феттель виграв гонку, здобувши восьму перемогу в сезоні і 34-ю в кар'єрі, зробивши ще один крок до четвертого чемпіонського титулу. Два гонщика Lotus піднялися на подіум, а Ніко Хюлкенберг фінішував четвертим, повторивши свій найкращий результат у кар'єрі. Наступного тижня гонщики продовжать боротьбу у Японії.

Результати гонки:


Залік пілотів:


Залік команд:





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ