Ми у Facebook
07.10.2013, 22:04

Рівненська область: сільського голову оштафували за те, що купив продукти у... дружини

На Рівненщині за вчинення корупційних правопорушень покарали чиновників, які не повідомили про конфлікт інтересів, повідомляє прокуратура Рівненської області.
Так, голова однієї із сільських рад у Здолбунівському районі порушив вимоги Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» та не доповів на сесії сільради про наявність конфлікту інтересів під час прийняття розпорядження про виділення з сільського бюджету коштів на закупівлю продуктів харчування для культурно-дозвільного комплексу у підприємиці, яка є його дружиною.

Постановою Здолбунівського районного суду посадовця органу місцевого самоврядування визнано винним у вчиненні адміністративного корупційного правопорушення, передбаченого ст.172-7 КУпАП (порушення вимог щодо повідомлення про конфлікт інтересів) та оштрафовано.

На Рівненщині - новий прокурор області

За аналогічне правопорушення поніс покарання начальник одного із управлінь Державної інспекції сільського господарства в області. Він, виконуючи обов’язки першого заступника начальника управління вказаної інспекції, не повідомив безпосереднього керівника про наявність конфлікту інтересів під час прийняття ним рішення про преміювання самого себе, в результаті чого отримав кошти у розмірі понад 3 тисячі гривень.

Згідно з постановою Рівненського міського суду посадовця також піддано стягненню у виді штрафу.

Прокурор міста Рівне відповів на незручні запитання

Раніше прес-служба прокуратури області повідомляла, що відділом розслідування корупційних кримінальних правопорушень прокуратури Рівненської області відкрито кримінальне провадження за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди посадовою особою Державної фінансової інспекції у Львівській області (ознаки злочину, передбаченого ч.4 ст.368 КК України). Було встановлено, що фінінспектор зажадав грошової винагороди у розмірі 5 тисяч гривень від директора одного з приватних підприємств Рівненщини за видачу йому довідки без зазначення порушень у фінансовій діяльності. Передача коштів відбулася поблизу одного із кафе у центрі Рівного. Відповідальність за вчинене кримінальне правопорушення передбачене у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. А у Березнівському районі посадові особи однієї з сільських рад зловживаючи своїм становищем, підробили табелі обліку робочого часу та незаконно нарахували й виплатили заробітну плату за 2011-2013 рр. у сумі близько 20 тис. грн. водію сільради за роботу, яку він фактично не виконував, оскільки перебував в цей час за кордоном.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ