Ми у Facebook
14.10.2013, 07:08

На Покрову у Рівному співатимуть патріотичних пісень [Анонс]

14 жовтня, у міському палаці культури "Текстильник" відбудеться ІІІ Регіональний фестиваль патріотичної пісні "Поліська Січ".
З нагоди 730-річчя Рівного та Дня Українського козацтва, який традиційно відзначають на Покрову, у МПК "Текстильник" пройде ІІІ фестиваль патріотичної пісні "Поліська січ".

Яка Покрова, такій і зимі бути

У програмі фестивалю виставка фоторобіт акції "Зустріч з дитинством" та підсумок відеомарафону "Моє Рівне 730".

Окрім того охочі зможуть почути чимало українських козацьких, повстанських патріотичних пісень.

Як рівненські учні під патріотичну пісню крокували [Фото+Відео]

Відбудеться дійство 14 жовтня о 14.00 у МПК "Текстильник".

Для довідки:

Поліська Січ, Українська повстанська армія отамана Бульби-Боровця (УПА(о)Б-Б), Українська народно-революційна армія (УНРА, з літа 1943 року) — підпільна збройна формація, створена на Поліссі (Північна Україна) влітку 1941 року, в селі Немовичі Сарненського району, що на Рівненщині, отаманом Тарасом Бульбою-Боровцем.

Основу організації було закладено ще у 1940 році, а перші збройні формації було утворено із вибухом німецько-радянської війни у червні 1941 року.

Бульбівці воювали як проти німців, так і проти радянських військ, періодично співпрацюючи з однією із сторін. Найбільшого розмаху Поліська Січ набула у 1942 році, коли в її рядах було від 3-х до 10-ти тис. вояків. Невеликий проміжок часу повстанці контролювали частину Полісся, в районі штабу Січі — міста Олевська, проголосивши Олевську Республіку.






На правах реклами

Відпочинок у Карпатах

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ