Ми у Facebook
14.10.2013, 14:06

У Рівненській області новий вид шахрайства: "Ваш син порізав собі вени..."

Шахраї вигадали чергову хитру схему, щоб видурювати гроші в жителів Рівненської області. Як це буває, і що робити, щоб вас не ошукали, читайте далі.
В одну з сільських рад Зарічненського району зателефонував незнайомець. Чоловік поцікавився чи є в селі засуджені. Працівники сільради навіть не здогадалися поцікавитися, хто це дзвонить і для чого. Дівчина ввічливо розповіла зловмиснику, що засуджені є, і в цьому селі живуть їхні родичі і, не вагаючись, дала контактні телефони цих родичів.

Після цього селяни один за одним почали отримувати тривожні дзвінки.

— Ваш син Сашко у колонії намагався покінчити життя самогубством, - говорить в слухавку стривожений голос. — Чоловік порізав собі вени. Я — його друг, зараз біля нього. Терміново на лікування йому потрібно більше 5 тисяч гривень.

Правоохоронці кажуть, що зловмисники спеціально просять невелику суму грошей. Тобто таку, яку людина зможе назбирати за найкоротший термін.

— Одна з жінок звернулась до міліції, що їй зателефонували і вимагали гроші, - кажуть міліціонери. - Ми одразу ж зв'язались з колонією, де відбуває покарання її син. Там сказали, що чоловік живий-здоровий, і дали йому поспілкуватись з матір'ю. Тим не менше, вирахувати шахрая вкрай важко. Адже ці люди переважно перебувають закордоном. Тому вкотре звертаємось що мешканців Рівненської області: будьте обачними. Якщо вам подзвонив незнайомець і просить перерахувати кошти, одразу телефонуйте на 102.





На правах реклами