Ми у Facebook
16.10.2013, 19:02

Павло ТАБАКОВ: "Якщо ти народився на цій землі, то повинен в неї вкласти свою душу" [+ІНТЕРВ'Ю]

Павло Табаков неодноразово підкорював українську публіку. Він відомий на всю країну як переможець популярних шоу "Шанс" та "Голос країни 2". Його чарівний голос заворожує, а посмішка надихає. 20 жовтня Павло Табаков завітає до Рівного з концертом у рамках туру у підтримку нового альбому "Мій світ".
Напередодні концерту ми поспілкувалися з відомим співаком про відпочинок, майбутні дуети та нові пісні.

– Які ще міста плануєте відвідати з концертним туром після Рівного?

– Загалом одинадцять міст Західної та Центральної України, включаючи Київ. Закінчуємо наш концертний тур у Львові у грудні.

– Спеціально для свого концертного туру ви написали п’ять нових пісень. Це буде щось нове для вашої манери виконання чи у звичному для вас стилі?

– Ні, це будуть нові знахідки, творчі пошуки. Ми поекспериментували цілою командою і знайшли дуже цікаву стилістику.

На своїх концертах Павло Табаков даруватиме рівнянкам парфуми і львівський шоколад [+Відео]

– В одному з інтерв’ю ви казали, що у концертному турі "Мій світ" буде синтез різних мистецтв. Що ви маєте на увазі: це, можливо, будуть якісь ваші вірші? Розкажіть трохи детальніше.

– Під час виступів буде присутній відеопоказ. Це і буде власне той синтез мистецтв, про який я говорив. Я не знаю точно, чи це буде в кожному місті чи ні, адже це дуже коштовна річ. У цьому випадку все залежить від наших організаторів. Це була моя ідея поєднати різні види мистецтва – а це може бути не тільки поезія, це може бути і танець, і пантоміма, тобто мистецтв може бути багато.

– Вас пам’ятають як переможця двох масштабних телепроектів – "Шанс" та "Голос країни 2". Телепроект "Шанс" завершився досить давно, а от "Голос країни" – більш як рік тому. Як ви можете оцінити цей досвід? Як це на вас вплинуло?

– Знаєте, телепроект "Шанс" – це була перша хвиля, а другою хвилею став "Голос країни". Цим я себе підсилив і сам собі сказав, що я можу. Крім того, це були реальні змагання, які організовані на досить високому рівні, і у шоу було дуже багато достойних виконавців. Серед учасників були і професіонали, які на сцені не перший рік, були й ті, що не так часто виступають, але безумовно талановиті. У мене прокинувся азарт. Крім того, мої друзі, такі як Антоніна Матвієнко та інші, почали мене підбивати: "Піди, спробуй, чому ні…" На що я відповідав: "Я вже і так переможець одного конкурсу", на що мене переконували, що можу ще раз стати переможцем. Виявилося, що так і сталося, їхні слова стали пророчими.



– Ми також знаємо, що впродовж 8 років ви об’їздили всю Європу з колективом "Орфей". Зважаючи на такий досвід, не виникало у вас бажання переїхати працювати за кордон?

– Знаєте, був період, коли таке бажання було. Ми почали гастролювати ще за п’ять років до участі у програмі "Шанс", і у мене було бажання залишитись у Франції. Мені реально подобається ця країна. Але з’явився "Шанс", з’явилися нові цікаві перспективи на Україні – і я пригадав слова мого улюбленого філософа Григорія Сковороди. Він писав, що якщо ти народжений на цій землі, то ти повинен в неї вкласти свою душу. Ці слова змінили у свій час мій студентський світогляд. Я уже спробував, поїздив по Європі і навіть із задоволенням попрацював би там, якби була серйозна робота. Я був із декількома сольними концертами у Франції, але вже зараз переважно переключився на Україну і тішуся з того, що воно саме так складається.

– А чи не відчуваєте ви певні труднощі з тим, що зараз зазвичай звучить на нашій естраді російська музика, а ви виконуєте українські пісні? І чи можна, на вашу думку, змінити цю ситуацію?

– Ситуацію можна змінити тільки політичним впливом. Насправді, коли держава диктує одне, то жоден виконавець не зможе нічого змінити. Звичайно, ми можемо робити якісь акції, якісь спроби, щоб змінити щось у мистецтві, але в загальному це не тільки в Україні така русифікація у творчості. Загалом мистецтво дуже змінюється, зараз такий час, що все великими темпами змінюється у цьому світі.

– В одному з ваших інтерв’ю ви казали, що плануєте записати дитячий альбом українських пісень. Чи відбуваються кроки до реалізації цього задуму?

– Він насправді вже лежить готовий, просто потрібно дописати аранжування і випускати. Єдине, що із часом трошки складно… Я би хотів видати його на хорошому рівні, тому ми шукаємо фінансову підтримку, щоб випустити не тільки звичайний компакт-диск з піснями, а щоб це була гарна книжка з віршами. Я дивився, як це все за кордоном роблять, як це все професійно та гарно виходить. Тепер і тут такий продукт хочеться зробити. На даний момент не дає реалізувати цей задум брак часу і фінансовий бік питання. Але, виходячи з практики, у мене дуже багато пісень, про які я забув на рік, на два, на три, а потім вони тільки з’явилися – і стали хітами. Сподіваюся, що так само буде і з дитячим альбомом.

– Ви самі сказали, що вільного часу не так багато залишається. Розкажіть, як відновлюєтесь після концертів, після такого щільного графіку? Як відпочиваєте?

Павло Табаков презентує у Рівному п’ять нових пісень [Анонс]

– Переважно це спорт. Я дуже люблю плавати, люблю бігати по парку. Якщо відпочинок взимку, то це лижі, якщо влітку, то це туризм або водні процедури. Звичайно, люблю відпочивати в хорошій та веселій компанії зі своїми друзями, хоча зараз графік такий, що немає часу на відпочинок. Проте я думаю, що після Нового року зможу поїхати на якійсь гірськолижний курорт.

– Туризм – ваше велике захоплення. А є у вас якесь улюблене місто чи країна?

– Ми багато гастролювали, багато разів об’їздили практично всю Європу. В одній тільки Франції були 26 разів, я не кажу вже про Італію, Голландію... Ми там інколи і по два місяці сиділи з гастрольними турами, і це було реально цікаво. Потім я поставив на карту своєї життєвої долі перемогу в програмі "Шанс". А згодом завдяки проекту "Голос країни" я остаточно закріпився на арені українського шоу-бізнесу. Тепер за кордон їжджу переважно як турист. А місць, де відпочиваю і душею, і тілом, – багато!

– Знаю, що на концертах у Києві та Львові плануєте заспівати дуетом з Наталією Валевською, а з ким ще мрієте заспівати дуетом? Українські виконавці чи зарубіжні зірки?

– Багато є планів, з ким би ще хотілося заспівати дуетом, зараз не хотілося б відкривати усі карти. Можу хіба зробити маленький натяк, що планую заспівати з однією із відомих закордонних зірок. Саме зараз тривають серйозні переговори з її менеджментом.

– Усім нашим читачам особливо цікаво дізнатися, наскільки ви знайомі з нашим містом, адже ви не раз бували на Рівненщині. Маєте коло друзів, знайомих серед рівнян?

– Так, я маю достатньо знайомств у Рівному, маю друзів. Я не буду їх називати, бо це, напевно, нікому нічого не скаже. Але я часто дорогою до Києва заїжджаю в Рівне до друзів на каву, на рівненську каву!

Нагадаємо, концерт Павла Табакова у Рівному відбудеться в неділю, 20 жовтня, о 19 годині в Міському палаці культури "Текстильник".
Квитки на концерти Павла Табакова "Мій світ" можна замовити на сайті kasa.in.ua та за номерами телефонів: 097-0000-754, 093-0000-754, 066-0000-754.





На правах реклами