Ми у Facebook
21.10.2013, 07:08

Інтернет-магазини хочуть створити загальний чорний список покупців

Українські інтернет-магазини планують створити загальний чорний список недобросовісних покупців, куди потраплять люди, які не забирають свої посилки, і люди, які підміняють товар.
"У мене інтернет-магазин, і часто трапляється, що клієнти не забирають посилки, а я втрачаю гроші на доставці. Покарати таких клієнтів не можна. Тому я почав говорити їм, що існує загальна база всіх інтернет-магазинів і якщо вони не відшкодують збитки за доставку, то їх внесуть до списку і вони більше не зможуть замовляти товари по інтернету. Після цього люди стали забирати посилки. І я подумав насправді створити таку базу недобросовісних клієнтів", - повідомив автор ідеї Микола Мирончук.

Варто відзначити, що на сьогоднішній день в багатьох інтернет-магазинах вже є свої локальні бази недобросовісних клієнтів. "Ми надихнулися ідеєю загальної бази, але боюся, це неможливо, тому що, за законом, заборонено збирати персональні дані клієнтів в базу", - зазначив власник інтернет-магазину з продажу аксесуарів Олег Пластовець. Він повідомив, що в його компанії чорний список існує вже близько року: "Там всього 10 осіб. У нього потрапляють або ті, хто пару раз не забрав товар, або ті, хто зробив це один раз, але покупка була на велику суму - від 2500 грн", - заявив Пластовець.

Тим часом, українцям, які один раз проштрафилися, але не забрали товар з поважної причини, таке не загрожує . За словами юриста Василя Мірошниченка, створити спільний чорний список можливо, однак, для цього потрібно документальне підтвердження несумлінності клієнта.

За матеріалами: ТСН





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ