Ми у Facebook
27.10.2013, 09:54

"Кожен рівненський водій - екстремал," - до Дня автомобіліста

Праця автомобіліста – нелегка, дуже втомлива, іноді навіть небезпечна. Але є люди, які за покликанням душі, за станом серця прикіпили до неї. Саме вони відзначають своє професійне свято 27 жовтня - День автомобіліста і дорожника України.
До таких належить і тридцятичотирьохрічний Микола Гнатюк, котрий присвятив цій галузі майже сімнадцять років.

— Робота дійсно складна, адже доводиться виїжджати і вранці, і ввечері, і вночі, і вдень. Інколи так хочеться відпочити, але береш себе в руки й міцно тримаєш кермо, — розповідає водій.

У Миколи Гнатюка досвід роботи справді багатий. Зараз чоловік доставляє людям товари додому, зокрема торфобрикет. Ніхто не обійшов би його на знання доріг Рокитнівського, Сарненського, Дубровицького, Березнівського, Зарічненського районів Рівненщини, котрі йому дуже добре відомі, адже не в одне село завітав із замовним вантажем.

- Кожен водій — екстремал, особливо доводиться "викручуватись", коли дороги погані, а в глибинках таке трапляється часто, — каже водій зі стажем.

Підростає в автомобіліста й гідна заміна. Старшому сину Ігорю (на світлині разом із татом) зараз вісім років, іншому, Сашкові, – п'ять. Микола Гнатюк – люблячий чоловік і батько, дбає про благо сім’ї, що й повинен робити справжній мужчина. Нащадки з татусем нерозлийвода: кожну вільну хвилинку Микола Гнатюк присвячує їм, найціннішому скарбу, що в нього є. Турбується про чоловіка і дружина Надія, ставиться до його складної та тривалої роботи з терпінням.

— Часто його немає вдома, але вже звикла. Доки похазяйную по господарству, яке у нас чимале, догляну за дітьми — вже і вечір настав, — пояснює.

Така вона — клопітка робота водія та його дружини. У майбутньому тата замінять сини, якими буде гордитись. А Микола Гнатюк, як колись і його батько, справді автомобіліст за покликанням.

Довідка:

День автомобіліста і дорожника — професійне свято працівників автомобільного транспорту і дорожнього господарства України. Відзначається щорічно в останню неділю жовтня. Свято встановлено в Україні «на підтримку ініціативи працівників автомобільного транспорту і дорожнього господарства...» згідно з Указом Президента України «Про День автомобіліста і дорожника» від 13 жовтня 1993 року.

"Рівненська газета" №43 від 24 жовтня 2013 року





На правах реклами