Ми у Facebook
27.10.2013, 09:35

Конкурс на найдовшу косу: метр - не межа! [+Фото]

У Києві пройшов конкурс на найдовшу косу. Перемогла учасниця з довжиною волосся 101 см. А у Рівному подібні змагання відбувались уже більше десяти разів. Дізнайтесь більше!
Як розповідає golos.ua, у конкурсі, що відбувся у столичному музеї "Мамаєва слобода", перемогу здобула 30-річна киянка Яна Саливонюк з довжиною коси 101 см. У подарунок вона отримала намисто із рожевих перлів. А кілька років тому в подібному конкурсі перемогла дівчина з довжиною коси 111 см.

У Рівному існують гарні традиції проведення конкурсів на найдовшу косу. Упродовж десяти років у палаці культури та спорту "Хімік" проходив конкурс "Коса моя – краса моя", присвячений красі волосся української жінки. Адже здавна доглянута, довга коса була окрасою та гордістю українки. Цікаво, що вперше конкурс приурочили до відзначення Шевченківських днів. Тоді, десять років тому, конкурс на кращу косу увійшов до програми Шевченківського вечора, а назвою його став рядок вірша Великого Кобзаря. Наполегливість, ініціативність організаторів, а також інтерес рівнян до конкурсу дали свої плоди. Конкурс "Коса моя - краса моя" став традиційно проходити на початку весни у Палаці культури та спорту "Хімік".

Бажаючих взяти участь у конкурсі володарок розкішної коси різного віку, зголошувалось чимало. З-поміж них обирали сорок фіналісток. Оскільки не можна прирівнювати в умовах дорослих конкурсанток та маленьких дівчаток, організатори формували чотири вікові групи. А далі розпочиналась наполеглива підготовка до фінального шоу, яка тривала близько місяця. Переможницю обирали за підсумками трьох етапів конкурсу. У першому учасниці демонстрували власноруч підготовану зачіску, у другому – заплетену косу, у третьому - розплетене волосся. Крім трьох призових місць у кожній віковій категорії, серед учасниць конкурсу традиційно визначали міс "Маленьке диво", "Розкішна коса", "Найдовша коса", "Шовкове волосся", міс "Азот" та міс "Чарівність".



Конкурс "Коса моя - краса моя"

На жаль, упродовж останніх років конкурс не проводили - востаннє він відбувся навесні 2010 року. Можливо, наступної весни цікаве та яскраве дійство, яке популяризує наші національні традиції та оспівує дівочу красу, вдасться відродити?! Адже чарівних довговолосок у Рівному вистачає!

А поки що давайте переглянемо кілька фото з конкурсу "Коса моя - краса моя" минулих років!














На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ