Ми у Facebook
04.11.2013, 14:54

Центру реабілітації дітей-інвалідів у Рівному куплять принтер за 32 тисячі гривень

Саме таку суму виділили з міського бюджету на черговій сесії міської ради для придбання дороговартісного копірувального апарату. Він потрібен для створення у Рівненському центрі соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з особливими потребами "Передзвін" сучасної поліграфічної студії.
Ідея зі створенням поліграфічної студії не нова, а швидше запозичена. Працівники Центру сьогодні намагаються втілити в життя досвід львівських колег з реабілітаційного центру "Джерело". Поліграфічна студія функціонуватиме не лише як дозвілєвий гурток, вона є одним із напрямків реабілітаційної роботи з неповносправними дітьми.

"Різдвяний передзвін" допоможе шістьом рівненським хворим діткам [+Фото]


Щоправда на сесії Рівненади, коли питання про виділення коштів ставилось на голосування, депутат Сергій Паладійчук обурився високою ціною принтера. Він пропонував придбати дешевший апарат, а на решту грошей - іще щось для центру. Міський голова Володимир Хомко зауважив, що раз в центрі склали кошторис, значить принтер потрібний саме такий, а не дешевший.

У Рівному відкрили благодійну виставку "Великодній Передзвін"


Створення такої студії депутат Рівнеради Лариса Зелінська, яка опікується Центром реабілітації, вважає доцільним, адже це реальна можливість дати неповносправним дітям у центрі, в яких все ж збережений інтелект, можливість творчо реалізовуватись та працювати.

- Цей копір є дійсно дороговартісним, але це не апарат для розмноження документації, не ксерокс, він призначений для виготовлення поліграфічної продукції. Це можуть бути розроблені дітьми календарі, листівки, запрошення, плакати, блокноти. І ми надіємося, що з часом ми матимемо офіційний дохід і від продажу цієї продукції, - пояснює Лариса Зелінська.

Разом з тим депутат погодилася, що центру і самій поліграфічній студії потрібно ще багато техніки, розвиваючих матеріалів, але все, що потрібно буде у майбутньому, купуватиметься як завжди – на кошти батьків та меценатів.

У міжнародний день інвалідів 3 грудня Центр святкуватиме рік від дня заснування. У цей день усі охочі зможуть поспілкуватися із дітьми та педагогами, а також придбати зразки першої поліграфічної продукції вихованців центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з особливими потребами "Передзвін".





На правах реклами