Ми у Facebook
04.11.2013, 17:02

ЄС може зняти питання звільнення Тимошенко через нові обставини справи Лазаренка

Нові обставини у справі екс-прем'єрки Юлії Тимошенко щодо її причетності як основного фігуранта до фінансових махінацій Павла Лазаренка можуть змусити ЄС переглянути обов'язкову вимогу її звільнення для підписання Угоди про асоціацію.
Таку думку в коментарі кореспондентові Укрінформу озвучив політолог, директор Інституту української політики Кость Бондаренко.

"Перш за все, потрібно дочекатися офіційного підтвердження цієї інформації. Але у випадку, якщо вона буде підтверджена, то я думаю, що питання про відправлення Тимошенко за кордон чи її звільнення навряд чи буде стояти. Тому я думаю, що вимога ЄС щодо Тимошенко може, принаймні, стати об'єктом перегляду", - сказав політолог. На переконання політолога, у цій ситуації Захід поставиться з розумінням до рішення України, оскільки "не забажає бути співучасником у такій судовій справі".

Бондаренко констатував, що Європейському Союзу доведеться визначатися по-новому у питанні Тимошенко.

"Після того, як з'явилася інформація про гроші Тимошенко у Брюсселі, і вона підтверджується не українськими, а міжнародними компаніями, то чи буде у цій ситуації європейська сторона наполягати на умові визволення Тимошенко для підписання Угоди про асоціацію!?" - резюмував політолог.

Сьогодні у ЗМІ з'явилася інформація, що Кабмін намагається повернути в Україну понад 4 млрд гривень Павла Лазаренка, а Юлія Тимошенко може стати головним фігурантом справи.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини