Ми у Facebook
10.11.2013, 06:50

Фільм про Шевченка зніматимуть у чорнобильській зоні і в кабінеті Фрейда [+Відео]

У Києві розпочали зйомки документального фільму "Тарас Шевченко. Ідентифікація". А ми пропонуємо вам цікаве відео, присвячене Шевченку, яке в різний час зняли на Рівненщині!
Як повідомляє "Українська правда-Київ" із посиланням на прес-службу Держагенства України з питань кіно, за концепцією, це буде "стрічка про народні уявлення образу Тараса Шевченка, в яких простий український люд ідентифікував поета з легендарними героями та міфологічними постатями". Бюджет проекту становить 1,498 мільйонів гривень. Перші кадри відзняли 7 листопада на подвір’ї скульптурних майстерень Національної спілки художників України. За задумом, на початку стрічки глядачі спостерігатимуть вивантаження скульптурної глини для створення портрету Шевченка.

Найпопулярніша назва вулиці в Україні - Шевченка

"Що ближче ми до 200-річчя Тараса Григоровича Шевченка, то актуальнішою стає і все вище виростає проблема ідентифікації Поета, Художника, Артиста у багатомірності цього значення", - зазначив режисер фільму Сергій Проскурня.

У Сарненському районі селами вишиватимуть "Заповіт"

Зйомки проходитимуть у Карпатах, в степах Бессарабії, у копанках Донбасу, у Чорнобильській зоні відчуження, у кабінеті Зигмунда Фрейда у Відні, на Таймс-сквер у Нью-Йорку та у стінах Гарвардського університету.

У Кузнецовську чиновники сперечаються, де буде пам’ятник Кобзарю

Прем’єру фільму заплановано на 9 березня 2014 року - у день 200-річчя від дня народження Великого Кобзаря.

У нас на Рівненщині до Шевченківських днів також реалізовували оригінальні відеопроекти. Приміром, три роки поспіль в місті відбувався проект "Весна починається з Шевченка". Спершу вірші Тараса Шевченка в телепроекті, натхненницею якого виступила заступник міського голови Рівного Галина Кульчинська, читали місцеві політики та чиновники, а згодом поезії Кобзаря записали на відео у виконанні учнів рівненських шкіл та вихованців дошкільних закладів.

Давайте пригадаємо, як це було, подивившись відео!



До речі, на Рівненщині до майбутнього ювілею вже встановили рекорд України - 1 жовтня, з нагоди 19-річчя від часу відродження Національного університету "Острозька академія", в університеті провели «Поетичний марафон на основі творчості Тараса Шевченка». 2 100 учасників цього дня прочитали безсмертні вірші великого Кобзаря.

Рекорд України в Острозькій академії: відео

Цікаво переглянути й сюжет телеканалу "Рівне 1" про відкриття у Рівному пам'ятника Тарасу Шевченку. Здавалося б, минуло лише 14 років, а скільки за той час змінилося! А найголовніше - це наша новітня історія, історія Рівного часів незалежності. Цікаво, що автор сюжету - нинішній заступник голови Рівненської облдержадміністрації Олексій Губанов, у той час - журналіст "Рівне 1".



До 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка ще майже півроку, і варто сподіватись, що і в Україні, і на Рівненщині буде реалізовано ще іимало цікавих проектів, які допоможуть нам краще пізнати життя і творчість генія українського народу!





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ