Ми у Facebook
10.11.2013, 09:41

Азаров оцінив "витрати" на перебудову української економіки під ЄС в колосальні 160 млрд євро

Першорядним стоїть завдання модернізації промисловості.
Україні для конкуренції на ринку Євросоюзу потрібно мати близько 160 млрд євро. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров, виступаючи на конференції Донецької обласної Партії регіонів.

Азаров зазначив, що протягом 10-15 років в Україні треба перебудувати економіку та виробництво так, щоб вітчизняні товари були конкурентними на ринку Європейського союзу, передає "УНІАН".

"Якщо цього не буде, тоді ця зона вільної торгівлі обернеться для нас колосальними економічними втратами. Тому що ми теж відкриваємо свої межі для високо конкурентної європейської промисловості. І вона мине наші бар'єри і піде на наш ринок. Чи встоять наші підприємства в цій ситуації? Або ми залишимося сировинним придатком? Ось проблема насправді де", - сказав прем'єр.

За його словами, сьогодні в Україні першорядним стоїть завдання модернізації промисловості.

"І, якщо ми зуміємо і здатні знайти колосальні фінансові ресурси – приблизно за оцінками це 160 млрд євро, якщо зуміємо в історичному плані достатньо швидко перебудувати свою економіку, значить, зона вільної торгівлі обернеться для нас виграшем, ми піднімемося в конкурентному плані, ми станемо могутньою державою. Це треба розуміти і чітко в цьому собі звітувати", - повідомив Азаров.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ