Ми у Facebook
14.11.2013, 16:44

У Рівному на одній сцені одночасно співатимуть і танцюватимуть 60 артистів! [Фото+Відео]

Якщо після "Танців з зірками" багато хто почав вивчати танцювальні па, а "Майданc" народив моду на вуличні танцювальні флешмоби, то нове телешоу "Битва хорів", імовірно, зумовить сплеск інтересу до хорового співу. Незабаром у Рівному якраз і відбудеться хоровий концерт - до нас приїде хор з Луцька!
1 грудня в рамках концертного туру в Рівному виступить Волинський державний академічний український народний хор. Цей колектив було засновано у Луцьку ще в 1978 році.

Для рівненської публіки на одній сцені виступатимуть близько 60 артистів, які одночасно співатимуть, танцюватимуть та забезпечуватимуть музичний супровід. В основному ж складі колективу близько 80 артистів з вищою базовою освітою, серед яких 5 заслужених артистів України та 1 заслужений діяч мистецтв України.



За роки існування Волинський державний академічний український народний хор провів більше трьох тисяч концертів як в Україні, так і за її межами. З великим успіхом Волинський народний хор гастролював по всій території Росії, в Казахстані, Білорусії, Узбекистані, Грузії, Азербайджані, країнах Прибалтики.



Шоу "Битва хорів": Руслана взяла у свій хор рівнянина

Основу репертуару колективу складає пісенний, музичний та хореографічний матеріал Волині, в якому особлива увага приділяється фольклорній спадщині, записаній Лесею Українкою.



На сьогодні репертуарна палітра Волинського народного хору досить різноманітна і складає більше 150 пісень, танців та вокально-хореографічних композицій. Більшість з цих творів є оригінальними і вперше були виконані саме волинськими носіями культури.

Українська народна пісня "Стукалка, грюкалка" у виконанні Волинського державного академічного українського народного хору







На правах реклами