Ми у Facebook
14.11.2013, 17:11

Прогноз погоди до 3000 року: в Україні можна буде вирощувати мандарини!

Народний синоптик Валерій Некрасов розповів про погодні зміни аж до 3000 року. Він впевнений: за цей час велика частина країни стане пустелею. Але закінчиться все... льодовиковим періодом. Якою буде погода у 3000 році - і чого нам чекати від зими-2014? Читайте далі!
Раніше в інтерв'ю ТСН.ua народний синоптик заявив, що справжня зима цього року розпочнеться 4 грудня, а до цього морозів не буде - будуть лише ранкові заморозки. Нині ж Валерій Некрасов дав більш довгострокові прогнози.

"До 2100 року температура стане на два градуси вище сьогоднішньої. До цього року кліматична зона Дніпропетровська "перейде" в Київ. І в Києві будуть рости і давати хороший врожай черешня, абрикоси, персики. У Дніпропетровську, в свою чергу, буде Херсон: відійдемо від зерна і будемо вирощувати кавуни - адже в Дніпропетровській області степова зона. Буде мало дощів, жарко, і волога буде швидко випаровуватися. Дніпро стане зеленим і перетвориться на зону боліт", - стверджував синоптик в ексклюзивному інтерв'ю ТСН.ua.

Потужний тайфун на Філіппінах

Крім "короткотривалого" прогноз до 2100 року, синоптик впевнений, що знає ситуацію, яка відбуватиметься до 3000 року.

"До 2100 року в Криму і біля Азовського моря можна буде вирощувати мандарини. Бананів не буде, але багато культур, які зараз ростуть в Туреччині, з'являться і в нас. Крапельне зрошення - і все там буде рости. А от де взяти воду - це інше питання. Вже в 2400 році температура буде на три градуси вища сьогоднішньої, в 2600 - на чотири. А після цього температура почне падати аж до 3000 року. А в 3000 році знову буде льодовиковий період", - переконаний синоптик.

Що буде із Землею, якщо розтануть усі льодовики?

Але це - справа далекого майбутнього, а нині давайте спробуємо дізнатись, якою все ж таки буде зима-2013/2014?

Директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда прогнозує, що найближчий січень передбачається значно теплішим за кліматичну норму. А грудень за температурним режимом буде близьким до норми.

Координатор програми зі зміни клімату Національного екологічного центру України Марія Сторчило стверджує , що зима буде сніжною і відносно теплою. "Очікується надзвичайна кількість опадів - снігу, дощів, а також сильні вітри. Але підстав очікувати дуже низьких температур і сильних морозів немає ", - говорить експерт, яку цитує "Укрінформ" із посиланням на newsru.ua.

У Києві розпочали встановлювати новорічну ялинку

Загалом же, як зазначає opogode.ua, в Україні середня температура зимового періоду, за попередніми прогнозами, очікується вищою за норму. Тобто, на запитання, якою буде зима 2014 в Україні, відповідь зрозуміла - теплою!





На правах реклами